PHILIP ZUCKERMAN & THORMOD RØNNING KVAM

THE AMERICAN SOUND

Violinisten Philip Zuckerman har blivit uppmärksammad av både publik och kritiker för sin “förtrollande ton”, “tekniska briljans” och “karisma” (Badische Zeitung). Thormod Rønning Kvam har de senaste åren etablerat sig som en av Norges mest spännande unga pianister.

Följ med dem båda på en musikalisk resa genom USA det senaste århundradet. Vi får bland annat höra musik skriven av Amy Beach – den första kvinnliga kompositören från USA som åtnjöt internationellt renommé, och en av de första amerikanska tonsättarna som inte hade studerat i Europa. Vi får även chansen att lyssna på en av de främsta nutida amerikanska kompositörerna, Ellen Taaffe Zwilich, med ett färgrikt tonspråk och spirituell framtoning. Hennes Sonata in Three Movements från 1974 är ett av hennes tidigare verk.

Programmet avslutas med Aaron Coplands violinsonat – en riktig raritet vars karaktär ofrånkomligt för tankarna till hans balettklassiker Appalachian Spring och Billy the Kid – samt ett par godbitar skrivna av George Gershwin med hans unika mix av jazz, klassiskt och amerikansk folkmusik. Arrangemangen för violin och piano gjordes av den legendariska violinisten tillika Gershwins nära vän, Jascha Heifetz.

Thormod och Philip presenterar verken med bakgrundsberättelser och anekdoter. De väver ihop programmet till en oemotståndlig vistelse i 1900-talets Amerika.

Foto: Thormod Rønning Kvam, Peter Adamik. Philip Zuckerman, Floris Fortin

MEDVERKANDE
Philip Zuckerman, violin
Thormod Rønning Kvam, piano

PROGRAM
Amy Beach
Sonat för violin och piano

Ellen Taaffe Zwilich
Sonata in Three Movements

PAUS

Aaron Copland
Sonat för violin och piano

George Gershwin
Summertime

It Ain’t Necessarily So

Three Preludes

PERIOD
13–18 november 2021

PRIS
12.000 kr exkl. moms

PRODUKTIONSBLAD
Ladda ner utskriftsvänligt produktionsblad  till Zuckerman & Kvam här (PDF)

PRESSBILDER
För pressbilder kontakta Lovisa Fey Walltin, kommunikatör

Kontaktpersoner

Andreas Baur

Producent, samordnare offentlig produktion

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.