Mats Bergström & Magnus Lindgren

Seriöst och lekfullt

Magnus Lindgren och Mats Bergström har känt varandra länge och möttes musikaliskt först genom andra artister som t.ex. Malena Ernman och Nils Landgren. Det var bara en tidsfråga innan duo-samarbetet skulle ta form. Båda tycktes ha en önskan att förena klassisk musik med ett friare musicerande och båda är svaga för den brasilianska musiken. Detta är två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.

Mats Bergström är född 1961 i Gävle och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och är sedan dess en framgångsrik solist, ackompanjatör och ensemblemusiker.

 

”Varje gång jag lyssnar eller spelar med Mats Bergström så slås jag av hans nyfikenhet och djup från i ett musikaliskt universum som sträcker sig mellan Bach till Charlie Parker. Som den världsstjärna han är på den klassiska scenen är det en inspiration att höra honom röra sig fritt i olika stilar och att få göra tolkningar tillsammans med Mats i en rad varierande stilar där improvisationen är ständigt närvarande.” Magnus om Mats

 

Magnus Lindgren är född 1974 i Västerås och en berömd svensk jazzmusiker och kompositör. Sitt stora genombrott fick han med albumet ”Paradise Open” som belönades med en Grammis och en ”Gyllene Skivan”.

 

”Jag blir alltid inspirerad av att höra och se Magnus i aktion, hans frimodiga inställning och avsaknad av all ängslighet är något jag försöker ta intryck av!” Mats om Magnus

 

Foto: Carl Melander

MEDVERKANDE

Mats Bergström, gitarr
Magnus Lindgren, saxofon, flöjt och klarinett

PROGRAM
Ur programmet:

Astor Piazzolla
Tangons historia
Café 1930, Nattklubb 1960

Johann Sebastian Bach
Air (arr. Till Brönner)

Antonio Carlos Jobim
Chega de saudade

Samba de avião

Magnus Lindgren
Copaflat Chico Buarque
–Quem te viu, quem te vê

Baden Powell
Chôro para metrónomo

Rubem Leal Brito
Modulando

PERIOD
9–14 okt 2021

29 jan–3 feb 2022

PRIS
16.000 kr exkl. moms

PRODUKTIONSBLAD
Ladda ner utskriftsvänlig PDF för Mats Bergström & Erik Lindgren

PRESSBILD
För pressbild kontakta kommunikatör Lovisa Fey Walltin

 

 

 

Kontaktpersoner

Andreas Baur

Producent, samordnare offentlig produktion

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.