Cornelia Beskow och Magnus Svensson

Sånger vid havet

Havet, med dess krafter och skiftningar, har på olika vis varit en ständig inspirationskälla för såväl konstnärer som poeter och tonsättare. Det maritima bildar också den röda (eller blå?) tråden i Cornelia Beskows och Magnus Svenssons program som inleds med just titelverket – Sånger vid havet.

Cornelia Beskow, utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn och Operahögskolan i Stockholm, debuterade som Hanräven i Den listiga lilla Räven på Det Kongelige i Köpenhamn 2012. 2015 sjöng hon Santuzza i Cavalleria Rusticana med Norrköpings Symfoniorkester och samma år debuterade hon som Donna Elvira i Don Giovanni på Kungliga Operan. Hennes genombrott i Stockholm blev Sieglinde i Valkyrian 2017, och efter det följde Chrysothemis i Elektra, Tatjana i Eugen Onegin och sedan Senta i Den Flygande  Holländaren på Malmö Opera.

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han är konstnärlig ledare för Stockholms Konserthus Romansserie och framträder där med några av våra främsta svenska världssångare men även internationella storheter.

Magnus CD-produktion omfattar romanser av Brahms och Mahler, violinsonater av Beethoven och Franck, pianomusik av B Tommy Andersson och tre soloskivor med musik av J S Bach, Mozart och Schumann.

Foto: Cornelia: Emelie Kroon, Magnus: Peter Knutsson

MEDVERKANDE
Cornelia Beskow, sopran
Magnus Svensson, piano

PROGRAM
Gösta Nystroem
Sånger vid havet

Ture Rangström
Mälarlegender (solopiano)

Hélène Tham
Svanen, ur Sånger för en röst och piano

PAUS

Ernest Chausson
Poème de l’amour et de la mer

PERIOD
25–30 sept 2021

PRIS
17.000 kr exkl. moms

PRODUKTIONSBLAD
Ladda ner utskriftsvänlig till Beskow och Svensson här PDF

PRESSBILDER
För pressbilder kontakta Lovisa Fey Walltin, kommunikatör

Kontaktpersoner

Andreas Baur

Producent, samordnare offentlig produktion

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.