Låt oss presentera Emily Tatlow – Musica Vitaes nya orkesterchef

Emily Tatlow blir ny orkesterchef för kammarorkestern Musica Vitae efter Andreas Lönnqvist som går vidare till Göteborgsoperan.

Emily kommer närmast från Konserthuset och Kungl. Filharmonikerna i Stockholm där hon varit ansvarig producent för såväl abonnemangsserier som gästspel och festivaler inom olika genrer. Tillsammans med tidigare erfarenheter som projektledare inom Svensk Scenkonst får orkestern och Nygatan 6 en medarbetare som är väl förankrad i musiklivet, men också en värdefull kulturpolitisk och strategisk kompetens.

”Vi är oerhört glada över att kunna presentera Emily Tatlow som ny chef för Musica VitaeMed Emily får vi en kunnig och engagerad person som brinner för tillgången till kultur i hela landet. Vi hälsar henne varmt välkommen till Växjö, Nygatan 6 och Musica Vitae!” Vd Susanne Rydén

Emily Tatlow tillträder sin nya tjänst i januari 2022

Artikel

Alva Holm är vinnare av Solistpriset 2022!

Violinisten Alva Holm från Köpenhamn är vinnare i finalen i Kungl. Musikaliska Akademiens tävling Solistpriset. De tävlande finalisterna framförde några av musikhistoriens största solistverk tillsammans med Göteborgs Symfoniker och dirigent Cathrine Winnes. Alva Holm framförde Felix Mendelssohns fiolkonsert. – Det känns overkligt just nu – men jätteroligt. En otrolig upplevelse. Tack till alla! Och tack till den fantastiska orkestern, säger solistprisvinnaren. Juryns motivering lyder: ”Med musikalisk övertygelse, teknisk briljans och total närvaro fångar Alva Holm publiken från första ton. Genom en helgjuten tolkning dras vi in i en musikalisk andning som får oss att glömma tid och rum. Det är med stor spänning och stolthet som vi ser fram emot att följa Alvas fortsatta musikaliska resa i Sverige och internationellt.” För vinnaren ingår en turné arrangerad av Musik i Syd samt att under kommande säsong framträda som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester eller Göteborgs Symfoniker. Vinnaren får även en solokonsert med Malmö SymfoniOrkester, en solistturné med Norrbottens kammarorkester och ytterligare en solistturné med Musica Vitae. I priset ingår även en rad inspelningar och sändningar med Sveriges Radio P2. Tävlingen genomförs av Kungl. Musikaliska Akademien i samarbete med Sveriges Radio, Berwaldhallen, Musik i Syd, Göteborgs Symfoniker samt Rosenborg Gehrmans Stiftelse för svensk musik. Även Malmö Live Konserthus, Musica Vitae och Norrbottensmusiken bidrar till priset.

Läs hela inlägget

5 februari 2022

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.