Musik i Äppelriket

Musik i Äppelriket

Musik i Äppelriket genomfördes första gången sommaren 2016 och föddes ur en önskan om att låta kultur och natur mötas på ett naturligt men nytänkande sätt. Därför har det alltid fallit sig naturligt att förlägga festivalen till Kivik på Österlen, en plats som i alla tider dragit till sig konstnärer som i allsköns former önskat beskriva landskapet omkring sig. Festivalen är unik i sitt blickande bortom kulturen: utöver det konsertutbud som man kan förvänta sig finna på en festival anordnas också aktiviteter i naturen, såsom tonsatta naturvandringar på Stenshuvud och barnföreställningar mitt i det gröna. Detta vida fokus möjliggör ett ovanligt brett samarbete – Musik i Syd och sällskapet Pro Musica Simrishamn samverkar med en sällsynt stor grupp arrangörer som får en unik chans att samarbeta och gemensamt verka för sina respektive intressen varje sommar genom Musik i Äppelriket, detta återkommande och uppskattade inslag i sommarens kulturutbud på Österlen. Under en sommarvecka i Kivik samlar vi världsmusiker, poeter, naturvårdsguider och biologer för att gemensamt sjunga naturens och kulturens lov mitt i den lummigaste och frodigaste tiden på året.

Konserter

Under festivalens ljusa sommarkvällar presenterar vi stolt konserter med internationella toppnamn inom både klassisk kammarmusik och folkmusik!

Är du på dagsutflykt och vill lyssna på konsert före eftermiddagsfikat? Då är du varmt välkommen på någon av festivalens matinékonserter.

Läs mer på festivalens egen webbplats

Kontaktpersoner

Susette Johansson

Producent kammarmusik / Båstad Kammarmusikfestival

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.