VILA – en drömupplevelse

VILA – en drömupplevelse

Denna föreställning är skapat för de allra minsta men också för de trötta föräldrar, gravida och alla som skulle behöva en behaglig upplevelse i klangernas värld. Vi vill skapa ett vilsamt, skönt rum där man inte aktiveras men precis tvärtom. Kom och ta en paus av prestation och bara Vila!

Det här är en ny, annorlunda upplevelse av välbehag, njutning och närvaro. Man behöver inte lära sig och få ny information hela tiden, ibland får man Bara Vara. Fokuset ligger på musiken: Sång, röst, klang, stavelser och enkla ord: folklig sång/tradition och vaggvisor med mjuka, tystare slagverk & det finska instrumentet kantele. Inget prat, inget berättande eller story line at följa.

Vila är en ”dreaming concert/immersive experience” dit man får komma exakt som man är: trött, utmattad, ledsen, osocial eller glad, pigg, fylld med energi. Det finns möjlighet för båda aktivt lyssnande och/eller sömn/vila. Man kan ligga ner på en yogamatta under en filt och blunda eller sitta upp, man får somna, man får nynna med, man får skratta eller gråta. Allt är välkommet här.

Anna Fält har jobbat med liknande meditativa solo sång konserter sedan över 10 år tillbaka och Tina Quartey har skapad klangbad i flera år, nu arbetar dom tillsammans för första gången någonsin för att skapa både ett unikt vilsamt klangrum men också ett genomtänk koncept av olika vibrationer för ett skönare upplevelse för både vuxna och barn.

VILA är producerad med hjälp av Musik i Syd och har premiär på deras utbudsdag i mars 2023 och har spelats på t.ex bibliotek, kulturhus och anpassade grundskolor under hösten/vintern 2023–2024.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.