Börja med personalen

Musik och sång som verktyg i det dagliga arbetet


Musik i Syd rekommenderar att alla boenden genomgår denna fortbildning.
Gärna som inledning på en längre konsertserie.

Få sätt är så effektiva som att med sång och musik väcka minnen och känslor till liv. Med musik kan vi få människor att blomma för en stund och bortom demens och ålderdom hitta tillbaka till sin identitet och personlighet.

Gitte kommer att med lättsamma övningar få personalen att våga använda sig av sång/musik på den nivå de befinner sig. Hon kommer att visa att ordinarie personal kan vara till stor nytta vid musikerbesök – dels som förebilder, dels för att de känner publiken och kan hjälpa till med förberedelse och efterbearbetning.

Om Gitte Pålsson
Gitte har en filosofie magisterexamen i musikterapi. Hon är sångerskan och musikanten som skaffade sig specialkunskaper i de musikterapeutiska verktygen för att med kunskap, värme och engagemang möta publiken på äldreboenden i Skåne. Verktygen använder hon inte minst på demensboenden. Här har hon utvecklat en interaktiv konsertform där publikens egna musikpreferenser tas tillvara och personalen aktivt inkluderas för att på bästa sätt nå fram till en publik som ibland kan vara skör och sårbar.

För frågor om innehåll:
Gitte Pålsson
073 – 9354689
epost@gitte.nu

 

MEDVERKANDE
Laif Carr – sång, fiol, durspel, mungiga, såg

Kontaktpersoner

Anna Karlsson

Produktionskoordinator

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.