DUO WEST/RYDVALL

Bach i folkton

Barock- och folkmusik är båda begrepp som tillkommit långt efter den musik de syftar till att beskriva. Då var det kort och gott ”musik” man talade om, även om den kunde ha olika funktioner och därmed skiljde sig åt i stil och uttryck, liksom när den sprungit ur olika miljöer och sociala skikt.

I denna konsert möts två musiker med varsin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folk- och barockmusiken. Med utgångspunkt i J.S. Bachs musik för solocello och soloflöjt vävs barockmusik samman med toner ur svenska spelmansböcker från någorlunda samma tid, tillsammans med nyskrivna verk sprungna ur dessa båda musikaliska traditioner.

Nyckelharpsspelmannen Erik Rydvall har på senare år vuxit fram som en stjärna på den svenska folkmusikhimlen. Med sitt starka personliga uttryck, virtuosa spel och sin ständiga lust till nya utmaningar är han en hett eftertraktad musiker, ofta till samarbeten över genregränser.

Kristine West är en flerfaldigt prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken. Som solist och ensemblemusiker har hon turnerat i hela Norden, Tyskland, Holland och Turkiet. Hon anlitas frekvent som flöjtist i barockorkestrar som exempelvis Drottningholms Barockensemble.

Duon har sedan starten 2018 medverkat vid ett stort antal kammarmusikkonserter och folkmusikfestivaler i Sverige, Norge och Danmark, gjort två livekonserter i Sveriges Radio P2 samt spelat in och släppt sitt första album Dancing with Bach, vilken mottagits med fina recensioner i tidningarna Opus och Lira och utnämnts till månadens album i Sveriges Radio P2.

Foto: Elias Gammelgård

MEDVERKANDE
Kristine West, flöjt
Erik Rydvall, nyckelharpa

PROGRAM
Erik Rydvall
Högtidsmarsch

Di Man

Erik Sahlström
Vårdroppar

Johann Sebastian Bach
ur Goldbergvariationerna

Jonas Olsson
Innerligheten

Erik Rydvall
Jubileumspolska

PAUS

Johann Sebastian Bach
Partita för soloflöjt i a-moll ur Svit i G-dur för solocello

Sven Donat
Polska

Kristine West
Sitojaure

Erik Rydvall
Pastavagge

Torbjörn Näsbom
Vatten

PERIOD
23 okt–1 nov 2021

15-20 jan 2022

PRIS
12.000 kr exkl. moms

PRODUKTIONSBLAD
Ladda ner utskriftsvänlig PDF för Duo West/Rydvall (pdf)

PRESSBILD
För pressbilder kontakta Lovisa Fey Walltin, kommunikatör

 

Kontaktpersoner

Andreas Baur

Producent, samordnare offentlig produktion

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.