Katarina och Svante Henryson

HIGH AND LOW, OR IN BETWEEN

Katarina och Svante Henryson är två av Sveriges mest färgstarka musiker. Som en av grundarna av sånggruppen The Real Group, har Katarina varit med och skapat en unik ensemble. Efter 32 år med denna stilbildande supergrupp, ett stort antal skivor och tusentals konserter, valde hon att bli egen. Kärleken till jazz och folkmusik har alltid varit en utgångspunkt för henne, och hennes sångsätt har ett rakt och okonstlat uttryck som har beskrivits som “soulmadrigal”. Sedan 2016 arbetar hon bland annat med uppföranden som bäst kan beskrivas som performance-verk.

Svante är en av våra mest mångsidiga multimusiker som har hunnit med mycket. Efter en period som orkestermusiker och solobasist i Oslofilharmonien, breddade han sitt fält med både cello och elbas. I dag kan man höra honom spela elektrifierad cello tillsammans med klarinettisten Martin Fröst. Bland andra artister han arbetar med finns Elvis Costello, Anne Sofie von Otter, Steve Gadd, Jon Balke, Malena Ernman och Mats Bergström. Svante är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien, och har mottagit Nordiska Rådets Musikpris.

Dessa musikers gemensamma repertoar har vuxit fram under lång tid och spänner över jazz, pop, folkton, indisk raga och ett stänk klassisk repertoar.

Konserten vävs ihop av improviserande mellanspel.

MEDVERKANDE
Katarina Henryson, sång
Svante Henryson, cello

PERIOD
Enligt överenskommelse

PROGRAM
Kompositörerna utgörs av en blandad skara med allt från Elton John, Joni Mitchell, Paul Simon, Prince, Katarina och Svante själva till J. S. Bach och John Coltrane.
Även något på svenska kan dyka upp i texter av Cornelis Vreeswijk och Tage Danielsson.

PRIS
15.000 kr exkl.moms

ÖVRIGT
Artisterna medtar nödvändig teknik.

PRODUKTIONSBLAD
Ladda ner utskriftsvänlig PDF

PRESSBILDER
> Ladda ner pressbild för tryck (jpg)
> Ladda ner pressbild för webb (jpg)

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.