POST-SUN-VISION

Post-Sun-Vision är en Malmö-baserad jazztrio som består av Alice Hernqvist, piano, Mario Ochoa, trummor och Aaron Mandelmann, bas och har funnits sedan 2016.

– Jag ville gärna starta en pianotrio, men visste först inte hur. Vi träffades på Musikhögskolan och då kändes det som att nu var det dags. Där var de som jag skulle bilda trion med! Det sa bara klick, berättar Mario Ochoa.

Det var självklart redan från start att bandet skulle ha en inriktning mot jazz. Intresset för jazz var nämligen den gemensamma nämnaren för alla tre.
– Vi gillar samma typ av musik, säger Alice Hernqvist. Vi lyssnar på modern musik, även klassisk, men jazz är det stora intresset.

Det är Mario som skriver låtarna som de sedan arrangerar tillsammans. De kallar sig för perfektionister och utvecklar hela tiden musiken.
– Vi har låtar som vi har spelat länge, men som förnyas hela tiden genom att vi repar och jobbar med soundet mycket. Man ska veta vad man får när man bokar oss, att det blir en bra konsert.

Att bli Musik i Syds Ensemble in Residence gav bandet ny energi och en välbehövlig knuff framåt.
– Kul tänkte vi, nu händer det! Vi har fått ett bra stöd och har lärt oss jättemycket under det här halvåret. Inte minst alla tips om bokningar som vi har fått från vår producent Mats Holtne, hur man ska tänka ur en bokares perspektiv. Det har också varit nyttigt att få veta hur vi utifrån framstår som band och få hjälp med strategier hur vi går vidare framåt.

Trots den rådande coronapandemin har det blivit en del spelningar för bandet. Bland annat var de en av akterna på Ystad Sweden Jazz Festival, en konsert som live-sändes via Musik i Syd Channel. De spelade också in sin andra skiva.
– Hade det inte varit för EIR, hade det varit svårare att hålla motivationen uppe nu under pandemin. Skivan spelade vi in på Palladium i Malmö, och det var verkligen årets höjdpunkt. För första gången kunde vi styra musiken själva, men få hjälp med det praktiska runt omkring. Vi hade dessutom gäster på skivan, Magnus Broo på trumpet, en musiker som vi ser upp till mycket och en stråkkvartett från Malmö. Det blev en extra sporre till att det skulle låta så bra som möjligt.

Framöver ska bandet (om pandemin tillåter) till Helsingfors och We Jazz Festival i december 2020, som Sveriges representant i Nordic Jazz Comets.
– Det blir en jättestor chans. Där finns en massa bokare från flera länder och en chans för oss att få synas, träffa de andra banden och medverka på en kul och bra festival. Målet med bandet är ju att slå utomlands. Jazzmusiken är inte så stor i Sverige och drömmen är att få spela i Europa för att så småningom få till en turné i Asien. Allra helst i Japan där pianotrios och experimentell musik är stort.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.