Ny musik för gamla instrument

Lund Contemporary 2021

Ensemble Mare Balticum sätter sina instrument från medeltiden och renässansen i nytt ljus genom framföranden av flera nyskrivna kompositioner, bland annat av kompositionsstudenter från Musikhögskolan i Malmö. Konserten arrangeras i samarbete med Musik i Syd. Musik av Hanna Blomberg, Julia Ekström, Veronika Krøll Voetmann, Solveig Lindberg, Elias von Poschek, Eli Tausen à Lava.

FRI ENTRÉ!

OBS! KOM I GOD TID! BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER! Konsertsalen öppnar 45 minuter innan konsert. Vi följer myndigheternas rekommendationer med anledning av coronapandemin och läget kan ändras plötsligt. Besök www.odeum.lu.se för uppdaterad information.

LUND CONTEMPORARY är en festival för samtida konstmusik som arrangeras av Odeum i samarbete med en rad lokala och regionala aktörer. I ett varierat program blandas nyskriven musik med paneldiskussioner och experimentella upplevelser med interaktiva element. Festivalen har tidigare gått av stapeln 2017 och 2019. På grund av Covid-19-pandemin är 2021 års upplaga uppdelad i två delar – en digital och en publik. Den digitala delen består av ett antal videor som publicerades i februari och mars och finns tillgängliga på festivalens hemsida. Den publika delen börjar 2 juni och kommer att spridas ut över resten av året.

Här kan du läsa mer om festivalen.

Lund Contemporary 2021 ingår i Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum Musikens År 2021.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.