Ung och Lovande

Kammarmusikbiennalen Ung och Lovande

Biennalen Ung & Lovande har funnits sedan 1992. Den går vartannat år och vänder sig till unga musikstuderande i ensembler från duo och uppåt. Maximalt fem deltagande grupper väljs ut från inspelningar till finalen. Den vinnande ensemblen får en landsomfattande turné i pris.

På grund av pandemin kommer årets biennal endast arrangeras som ett live-onlineevenemang. Online-evenemanget livestreamas av Västmanlandsmusiken 17–18 april. Evenemanget kommer att vara tillgängligt framförallt för Kammarmusikförbundets medlemmar, men det kommer även vara tillgängligt för en allmän publik. Här hittar du programmet och länk till livestreamingen.

Ung & Lovande arrangeras av  Kammarmusikförbundet i samarbete med Västmanlandsmusiken och Musik i Syd med stöd av Kulturens.

 

Kontaktpersoner

Lovisa Duprat

Vik. kammarproducent

2021 års tävlande i Ung & Lovande

Årets kandidater som gått vidare till biennalen är:

Ventus – en duo bestående av Michaela Hansen, flöjt, och Louise Anine Mogensen, klarinett. Båda studerar i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn.

Duo Julia & Theo – Theo Hillborg, saxofon, och Julia Isaksson, piano, började spela tillsammans 2017 under sin studietid på Royal Academy of Music i London, där Julia för närvarande gör sin masterutbildning. Theo gör sin masterutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Duo Troppo –  Duon bildades 2018 och består av Maja Korp, piano, och Carl Vallin, violin. Maja har studerat på Edsbergs slott i Stockholm och Robert Schumann Hochschule i Düsseldorf och Carl har studerat vid Guildhall School of Music & Drama i London och Edsbergs slott i Stockholm. Duon strävar ständigt efter att, med kraft av musiken, öppna dörrar i olika sammanhang. I samband med Ung & Lovande är det första gången Maja och Carl uppträder med namnet Duo Troppo.

Duo Wallner & Uusijärvi – Olof Wallner, piano, och Albin Uusijärvi, viola, träffades först på Lilla Akademiens Musikgymnasium. I samband med studier på Kungliga Musikhögskolan på Edsbergs slott har de tillsammans utforskat repertoaren för viola och piano.

Duo Nalan & Zuckerman – John Nalan, piano, och Philip Zuckerman, violin, träffades för första gången 2017 som finalister och pristagare i Bergenfilharmonins solisttävling. Senare blev de studiekamrater på Kungliga Musikhögskolan på Edsbergs slott.

 

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.