Duo Winiarski/ Carron

VINNARE AV UNG & LOVANDE 2019

Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har båda mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Svenska Frimurare Orden och vann 2017 tillsammans tredje pris i tävlingen “Swedish International Duo Competition”.

De är båda mycket aktiva som kammarmusiker och har med sin duo gett konserter i bland annat Uppsala Konsert & Kongress och Classic Winter Festival i Genève. Våren 2018 var de på turné genom hela Sverige i Kungliga Musikaliska Akademiens regi och spelade svenska verk för gymnasieklasser. Deras spel har beskrivits med “mycket närvaro och stort temperament”. Under 2019 har de medverkat vid Båstads och Sandvikens kammarmusikfestivaler och gjort en skivinspelning med verk av Alice Tegnér och Laura Netzel med flera, musik som aldrig tidigare spelats in.

Kristina Winiarski, cello (f. 1994) debuterade som solist vid 16 års ålder när hon spelade Tjajkovskijs Rokokovariationer med National Symphony Orchestra på Kennedy Center of Performing Arts i Washington DC, USA. Efter det har hon framträtt som solist med bland annat Maryland Philharmonic, Stuttgart Kammerorchester, St. Petersburg State Symphony och Zagrebs Filharmoni. Våren 2019 tog Kristina sitt solistdiplom på Musikhögskolan i Malmö för professor Torleif Thedéen.

Pontus Carron, piano (f. 1993) har studerat på masterprogrammet vid Kungliga Musikhögskolan/Edsberg i Stockholm. Studier som han avslutade med en diplomkonsert i Grünewaldsalen på Konserthuset i Stockholm 2018. Pontus har fått en rad priser i internationella pianotävlingar såsom ”Citta di San Doná di Piave Piano Competition” och Stockholm International Music Competition. Han har framträtt i alla de nordiska länderna, Tyskland, Spanien och Italien.

MEDVERKANDE
Kristina Winiarski, cello
Pontus Carron, piano

PERIOD
10–25 oktober 2020

UR PROGRAMMET
Dag Wirén
Suite miniature op 8b (7’)
Ludwig van Beethoven
Variationer över ”Bei Männern,
welche Liebe fühlen” från Mozarts
Trollflöjten WoO 46 (10’)
Molly Kien
Nyskrivet stycke för turnén

PRIS
7.000 kr exkl.moms

ÖVRIGT
Bladvändare önskas.
Gärna ett cellopodium.

PRODUKTIONSBLAD
Ladda ner utskriftsvänlig PDF

PRESSBILDER
> Ladda ner pressbild för tryck (jpg)
> Ladda ner pressbild för webb (jpg)

© Jonas Bilberg

 

Ung & Lovande-turnén arrangeras av
Kammarmusikförbundet, Musik i Syd
och Västmanlandsmusiken med stöd
av Kulturrådet.

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.