Wenzell & Bugge

Unik fiol- och marimbaduo i världsklass

Äntligen har det blivit södra Sveriges tur att få uppleva slagverkaren Ronni Kot Wenzell och folkviolinisten Kristian Bugge! Denna mästerliga duo har redan varit världen runt med sin musik. Med stort engagemang och förförisk energi plockar de musikinfluenser från olika folkmusikaliska traditioner, från Skandinavien till Sydamerika, Turkiet och Kanada. Den ovanliga kombinationen, marimba och fiol, skapar ett helt eget sound, där klassisk musik möter folkmusik i snabba polkor och ljuvlig sagomusik. Wenzell & Bugge är ett danskt samarbete mellan två prisbelönta och världsturnerande musiker.  

 

Om oss

Ronni Kot Wenzell bor just nu i Rio de Janeiro i Brasilien, där han arbetar som gästprofessor på Conservatório Brasiliero de Música. Han är även solist och en populär gästlärare på några av de stora Musikhögskolorna runtom i världen, till exempel Juilliard i New York och Royal College of Music i London.

 

Kristian Bugge är en av Danmarks mest meriterade folkmusiker med många barnkonserter och inte mindre än nio danska ”grammisar” i bagaget, senast ”Årets Danska Folkmusiker” 2016! Han spelar i flera framgångsrika band och har sedan sin debut-CD 2004 turnerat världen över. Båda är riktiga fenor på att entusiasmera och fånga sin publik.

 

Ronni och Kristian träffades på Musikhögskolan i Danmark där de studerade och arbetade tillsammans på olika projekt. Snabbt, kände de en ömsesidig energisk inställning till musik, och bestämde sig för att börja spela tillsammans, blanda traditionell folkmusik med den klassiska slagverks världen. Duon blev snabbt mycket populär och har spelat mer än 300 konserter tillsammans, senast under OS i Brasilien i augusti 2016.

SKOLA

Årskurs F–9

KONTAKT

Maria Larsson
0707-20 58 11
maria.larsson@musikisyd.se

FAKTA

Ålder: årskurs F–9
Period: hösttermin 17, vårtermin 18
Max publik: 120 gånger 2
Lokal: fri golvyta eller scen, 6 gånger 3 meter, eluttag (220 volt) i närheten
Speltid: 40 minuter
Bygg-/rivtid: 45/45 minuter
Pris: 7 500 kronor för två konserter i samma lokal samma dag eller en offentlig
Övrigt: Vi tar gärna emot hjälp från två personer (Kulturcrew- eller andra elever, alternativt vaktmästare) vid ankomst och avfärd.
Producent: Maria Larsson

MEDVERKANDE

Kristian Bugge, fiol
Ronni Kot Wenzell, marimba, vibrafon, cajón