Ung publik

På den här sidan samlar vi allt som kan vara bra att som pedagog ha med sig inför, under och efter en konsertupplevelse med barn och unga. Här berättar vi också om våra projekt och satsningar som berör ung publik och ungt arrangörskap.

MusikA

En app för förskolan

Förskolans barn och pedagoger hör till våra absolut viktigaste målgrupper. Hur kan vi lättare nå dem och samtidigt erbjuda ett verktyg för mer musik och rörelse i förskolan? Genom en app, så klart. Vår app heter MusikA och är framtagen i samarbete med Johan Salo och företaget Do-Fi. Hösten 2015 släppte vi en första version, tillgänglig för Ipad (iOS8 och senare). 2016 fick den nytt innehåll och ny skrud och nu fungerar den även på Android och mobiler.

KulturCrew

Ta hjälp av eleverna

I Skåne (under 2018 också på gång i Kronoberg) satsar vi på ungas delaktighet och inflytande via unga arrangörs-projektet KulturCrew. Här samverkar vi med Riksteatern Skåne och en rad olika kommuner och skolor. KulturCrew-elever är sedan 2017 delaktiga i våra utbudsdagar och tar i allt högre grad emot artister som kommer på besök. I projektet ingår fortbildning i ljud- och ljusteknik, marknadsföring och andra scenkonstrelaterade kompetensområden.

HANDLEDNINGAR

UNGA Musik i Syd rekommenderar följande:

Prata om musik

Scenkonst Sörmlands handledning

Hur pratar man med barn om musik? Vad kan vara bra att tänka på före och efter konserten? Våra vänner Scenkonst Sörmland har sammanställt några tips, som vi gärna rekommenderar och som kan laddas ner här.

Öppna nya världar

Riksteatern & Karin Helander

Karin Helanders och Riksteaterns fina handledningen: ”Att öppna nya världar – om att gå på teater och dans med barn i förskola och skola” fungerar också väldigt bra på musik.

Om Musikrådet

Ett Utvecklingscentrum-projekt

Januari 2017 startade vi pilotprojektet Musikrådet, i samarbete med Matilda Ericsson från Lilla Vilda Teatern och Sorgenfriskolan i Malmö. Musikrådet består av 9 elever från olika årskurser som deltar i olika musiksammanhang, där de bland annat får lära sig att mer medvetet se och tycka till om musikföreställningar.

 

MusikA

Ladda ner vår app MusikA – ett verktyg för dig som mer aktivt vill jobba med musik, rörelse och rytmik i förskolan. Funkar på padda och telefon, Apple och Android.

Följ oss

På Facebook och Instagram berättar vi mer löpande om allt vi gör. På Youtube finns vi som en spellista på Musik i Syds YouTube-kanal

Lyssna

Hör världens mest avslappnande låt! Sök Solisten! – Klassisk musik till 2000-talets barn eller Hur länge ska hon vara död? som vi också varit med och tagit fram. Vi finns även på Soundcloud i konton som skapats inom projekt som Imagine Hack och Bro bro breja.

Solisten

Imaginehack

Aspvillan

 

Hör av dig

Mejla oss på lilla_a@musika.se

Vi kan bara bli bättre om vi får veta vad du och dina barn tycker och tänker om det vi gör. Mejla oss på lilla_a@musikisyd.se.