Ung publik

På den här sidan samlar vi allt som kan vara bra att som pedagog ha med sig inför, under och efter en konsertupplevelse med barn och unga. Vi berättar också om våra egna projekt och satsningar som berör ung publik.

MUSIKA

– En app för förskolan

Förskolans barn och pedagoger hör till våra absolut viktigaste målgrupper. Hur kan vi lättare nå dem och samtidigt erbjuda ett verktyg för mer musik och rörelse i förskolan? Genom en app, så klart. Vår app heter MusikA och är framtagen i samarbete med Johan Salo och företaget Do-Fi. Hösten 2015 släppte vi en första version, tillgänglig för Ipad (iOS8 och senare). 2016 fick den nytt innehåll och ny skrud och nu fungerar den även på Android och mobiler.

HANDLEDNINGAR

– UNGA Musik i Syd rekommenderar

Hur pratar man med barn om musik? Vad kan vara bra att tänka på före och efter konserten? Våra vänner Scenkonst Sörmland har sammanställt några tips, som vi gärna rekommenderar och som kan laddas ner här.

Vi rekommenderar också Karin Helanders och Riksteaterns fina handledningen: ”Att öppna nya världar – om att gå på teater och dans med barn i förskola och skola”. Den fungerar väldigt bra även på musik.

MUSIKRÅDET

Mer engagemang, delaktighet och inflytande från vår unga publik

Januari 2017 startade vi pilotprojektet Musikrådet, i samarbete med Matilda Ericsson från Lilla Vilda Teatern och Sorgenfriskolan i Malmö. Musikrådet består för närvarande av 9 elever från årskurs 2, 5 och 7 som under våren 2017 deltar i olika musiksammanhang, där de bland annat får lära sig att mer medvetet se och tycka till om musikföreställningar. Musikrådet är ett av vårt Utvecklingscentrums projekt.

 

MUSIKA

Ladda ner vår förskole-app MusikA - ett verktyg för dig som mer aktivt vill jobba med musik, rörelse och rytmik i förskolan.

Kompatibel med Android-plattor och telefoner, iPad, iPhone och iPod touch, version iOS 8.0 eller senare.

 

FÖLJ OSS

På Facebook och Instagram berättar vi om allt vi gör.

SE OSS

Klipp från utbudsdagar, konserter, seminarier, utvecklingsprojekt och mycket annat.

LYSSNA

Hör världens mest avslappnande låt! Sök Solisten! - Klassisk musik till 2000-talets barn eller Hur länge ska hon vara död? som vi också varit med och tagit fram.

Mejla oss på lilla_a@musika.se 
HÖR AV DIG

Vi kan bara bli bättre om vi får veta vad du och dina barn tycker och tänker om det vi gör.