Familjeserier och sommarfestivaler

Självklart ska familjer, barn och deras vuxna, i vår region få uppleva levande musik även utanför förskolan och skolan och på platser där det annars kanske inte skulle vara möjligt att producera professionella musikprogram. I tio kommuner: Kristianstad, Malmö, Simrishamn, Skurup, Svedala, Vellinge, Åkarp, Lomma, Ljungby och Växjö, har vi idag tätare samarbeten med olika arrangörer. Här producerar vi varje termin familjeserier som erbjuder nya och spännande musikupplevelser. 

I tio kommuner i Skåne och Kronoberg samarbetar UNGA Musik i Syd mer kontinuerligt med olika arrangörer.
I tio kommuner i Skåne och Kronoberg samarbetar UNGA Musik i Syd mer kontinuerligt med olika arrangörer.

Familjeserier som vi med flera andra står bakom

Varje arrangör annonserar ut aktuella konserter via sina kanaler. Alla dem som vi är med och arrangerar/producerar hittar du även under familj i vår egen konsertkalender. 

bild på Barn På Palladium-logotyp

Barn på Palladium, Malmö stad
Konserthuset Palladium Malmös konsertserie för barn

""

Familjelördag i Kristianstad

När det är Familjelördag öppnas Kulturkvarteret upp för stora och små. Konserter, men också många andra aktiviteter och pyssel. Familjebrunch serveras i Cafe & Bistro.

Familjelördag, Vellinge kommun

Lördagskonserter för hela familjen i konserthuset och biblioteken i Vellinge kommun. Förköp av biljetter via Kulturcentralen. Biljetter kan även köpas på plats.

Gåsamys, Skurups kommun
En konsertserie för barn som görs i samarbete mellan Skurups kommun och UNGA Musik i Syd på Skurups och andra filialbibliotek i Skurups kommun. Biljetter säljs på biblioteket eller vid entrén i samband med föreställningen. Biljettärenden på telefon 0411-53 60 72. Håll dig uppdaterad via bibliotekets Facebook.

Illustratör Carita Rasmusson

Halli hallå, Växjö kommun
Konsertserie som bjuder på ett brett och roligt scenkonstutbud för små barn och deras vuxna i Växjö. Föreställningarna har åldersrekommendationer och begränsat antal platser. Biljetter hos BiljettCentrum 0470-416 00. 

Knattekultur, Svedala kommun

Knattekultur har tillfälligt uppehåll, men har tidigare arrangerats av Svedala kommun i samarbete med UNGA Musik i Syd och föreningen S.M.U.R.F. Vi undersöker i år om serien kan starta upp igen, och håller er uppdaterade här.

Dansade korv

Korv & Jazz, Burlövs kommun

Familjeserie på Möllegården kultur i Åkarp. Förköp: Möllegården kultur eller Arlövs bibliotek. Eventuellt överblivna biljetter säljs på plats 30 min före föreställningen.

""

Krokodilkonserter, Lomma kommun
Musik för hela familjen i Lomma och Bjärred. Krokodilkonserterna riktar sig till yngre barn och utarbetas i samarbete med UNGA Musik i Syd. De bjuder på musik i olika genrer, från olika delar av världen. Biljetter kan förköpas på Lomma och Bjärreds bibliotek.

Kulturknytt, Ljungby kommun

Varierat musikprogram med konserter satta i samarbete med UNGA Musik i Syd för barn och vuxna på flera platser i Ljungby med omnejd. Event postas på Ljungby kommuns Facebooksida.

Kulturkullerbyttan, Simrishamns kommun

Inom serien Kulturkullerbyttan arrangeras barn- och familjeföreställningar i samarbete med bland andra UNGA Musik i Syd, Kultur- och fritids-förvaltningen, Kulturskolan, Simrishamns kommun och Simrishamns Riksteaterförening med stöd av Ystads Allehanda. Biljetterna säljs på Bokvaruhuset i Simrishamn, telefon 0414-102 50.

Sommarfestivaler som vi samarbetar med

Under sommaren samarbetar vi med till exempel Superdupersommar i Malmö Folkets Park, Krukmakaren i Ystad, Barnens egen Korröfestival, Backafestivalen och Ystad Sweden Jazzfestival

Familjekonsert med Jazzkattsväng under Barnens egen Korröfestival 2016 Foto: Alice Samoilova

Superduper Sommar

Malmö Folkets Park

Här står UNGA Musik i Syd för de flesta musikprogram i samarbete med Malmö Folkets park och Barnens Scen. 

Krukmakaren Ystad

Sommarkonserter på en liten innergårds-scen i Ystad, inte sällan med latinamerikanskt tema tillsammans med Gitte Pålsson. Se Faceobook-sida för mer info.

""

Barnens Egen Korröfestival

Konserter för hela familjen och barn i alla åldrar arrangeras på ett eget område under Korröfestivalen under juli månad.

Backafestivalen

En tvådagarsfestival på Österlens vackraste kullar.

I samarbete med UNGA Musik i Syd arrangerar Ystad Sweden Jazz Festival jazz för barn och familj under rubriken Ystad JazzKidz.

 

MUSIKA

Ladda ner vår förskole-app MusikA - ett verktyg för dig som mer aktivt vill jobba med musik, rörelse och rytmik i förskolan.

Kompatibel med Android-plattor och telefoner, iPad, iPhone och iPod touch, version iOS 8.0 eller senare.

 

FÖLJ OSS

På Facebook och Instagram berättar vi om allt vi gör.

SE OSS

Klipp från utbudsdagar, konserter, seminarier, utvecklingsprojekt och mycket annat.

LYSSNA

Hör världens mest avslappnande låt! Sök Solisten! - Klassisk musik till 2000-talets barn eller Hur länge ska hon vara död? som vi också varit med och tagit fram.

Mejla oss på lilla_a@musika.se 
HÖR AV DIG

Vi kan bara bli bättre om vi får veta vad du och dina barn tycker och tänker om det vi gör.