Väx upp!

FÖRSKOLA/SKOLA, 3 ÅR–ÅK 2

Där blommor och människor gror

Tim och Tej har hittat ett frö. Vad finns innanför det hårda, randiga skalet? Hur har fröet hamna här? Och var kommer det ifrån? De stoppar ner fröet i en kruka full av jord och ger det vatten och sol, luft och kärlek. Men varför händer det ingenting? De väntar och väntar, men fröet vill ju aldrig gro.

Tillsammans med barnen utforskar Tim och Tej naturens kretslopp och hur människor, natur och samhälle påverkar varandra. Vad är det vi väntar på ska växa upp ur krukan? Tej önskar sig något som luktar gott och Tim, som alltid går hungrig, vill ha något att äta. Men hur ska de gå tillväga? Vad får fröer att växa? Och vad behöver människan? Vad är det att vara mogen? Och hur får vi varandra att blomma? Med lek, musik och inslag av cirkus och trolleri behandlas stora frågor om det lilla som växer.

I Väx upp har följande delar av LPFÖ-16 används

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar ..

  • intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
  • sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen
  • sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap,
  • intresse för bilder, texter och olika medier samt sin förmåga att använda sig av, tolka och samtala om dessa,
  • sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama

Presentationsfilm

Klara & Hugo om Väx upp!

Medverkande

Hugo Gerdmar – dragspel, sång

Klara Sjöblom – sång

Om oss

Hugo Gerdmar
 
Musiker, cirkusartist och skådespelare. Utbildad vid Musikhögskolan för scen och musik, Göteborg. Har sedan 2013 turnerat flitigt och spelat över 500 föreställningar för barn runt om i världen, dels i Sverige med Apolonia Musik & Scenkonst, Cirkusfabriken och Clowner utan gränser. Med de senare även turnerat i flyktingläger i Sydsudan, DR Kongo, Rwanda och på Lesbos. 
 
Klara Sjöblom
 
Skådespelare, musiker, pedagog och projektledare. Utbildad vid Musikhögskolan i Malmö och Kulturverkstan i Göteborg. Frilansar inom kulturadministration och har tidigare turnerat med produktionerna ”Resan till Apolonien” och ”Fria fötter”, samt spelat forumteater med Teater Lazzi Kreativ Kommunikation. Stor erfarenhet av arbete i förskolan, senast som pedagog på Sorgenfri förskola i Malmö. 
 
Tillsammans har Klara och Hugo spelat över 60 föreställningar för såväl barn som vuxna.

FAKTA

ÅLDER: 3 år–åk 2

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 35 min

MAX PUBLIK: Förskola 80, skola 120, offentlig konsert 200

LOKAL: Golvyta på förskola eller scen

SCENYTA: Fri golvyta, 4 x 4 m

BYGG-/RIVTID: 60/30 min

PRIS: 6 500 kr för 2 skolkonserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

PRODUCENT: Alice Samoilova

 

KONTAKT

Alice Samoilova

För frågor om produktionen

 Tel: +46 (0)703-31 12 06

PRESSBILDER MED MERA!