Trumma & dansa på wolof & svenska

Foto: Kennet Ruona och Hans Jonsson

KOMPETENSUTVECKLING FÖRSKOLA/SKOLA

Energi- och inspirationspaket för pedagoger i skola och förskola 

Dans, trumma, sång, ramsor och klapplek, visst finns det tusen andra sätt att språka på än tal? Upplev en ögonöppnande energi-boost med tre skickliga och medryckande artister från två av våra aktuella produktioner: Trumdans för alla (för förskola/skola/särskola) och Musik i Rörelse (för barn med funktionsnedsättning och blandade grupper i förskola).

Här får alla deltagare, i en kombinerad workshop, både spela västafrikanskt slagverk med Pape Seck och konkreta och praktiska övningar i röst, rytm och rörelse för hela kroppen med Elin Waileth och Andreya Ek Frisk.

Kompendium ingår!

Upplägg:

  • 60 min: Rytmik som kommunikation med Elin Waileth och Andreya Ek Frisk
  • Paus
  • 60 min: Alla spelar trummor med Pape Seck och 50 små djembetrummor

Programmet kan beställas i helhet eller delas upp: antingen Elin & Andreya eller Pape Seck.

Kompetensutbildning är framtagen genom UNGA Musik i Syd Utvecklingscentrum.

Medverkande

Elin Waileth – dans

Andrea Ek Frisk – akustisk bas, gitarr, slagverk, tamburin,

Pape Seck – djembetrumma, tama, dans

Om oss

Elin Waileth
 

Elin har sedan 2012 frilansat med tvärkonstnärliga projekt för scen och klassrum och är ena halvan av duon Waileth & Bardon – normkritik genom rörelse. Många familjer i Malmö har lärt känna Elin genom konceptet Familjedans, där barn och vuxna dansar tillsammans på lika villkor, eller genom Kulturskolan, där Elin bland annat samarbetat med språkutvecklare och gjort föreställningar för och med förskolebarn, lett 5-årskörer och fortbildat förskolelärare.

Andreya Ek Frisk

Andreya spelar: akustisk bas, gitarr, slagverk, tamburin. Hen är utbildad folk- och världsmusiker och erfaren multiinstrumentalist, har tidigare medverkat i projektet Trumattack och är dansstudion Waileth & Bardons “husmusiker”. Här är hen en ständig deltagare i fördjupningsgruppen, ackompanjerar dansklasser, skapar musik för olika dansstycken, metodutvecklar och turnerar med produktionen DansDansDans. 

Pape Seck

Pape är en Malmöbaserad dansare, musiker och i Trumdans även konstnärlig ledare. Han är uppvuxen i en Guëweul-familj i Dakar, Senegal. Han har spelat och dansat så kallad Sabar i hela sitt liv och tränat och uppträtt professionellt sedan han var 13 år. För honom är Sabarmusik och -dans ett sätt att må bra och vara i nuet. Under 2016 ingick han i vårt utvecklingsprojekt Trumattack! och många, inte minst i södra Sverige, känner honom även som drivande kraft i bandet Begue Afia.

 

FAKTA

MÅLGRUPP: Pedagoger i förskola/skola

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 120 min (60 x 2)

MAX PUBLIK: 50

LOKAL: Aula, samlingssal

SCENYTA: Fri golvyta

BYGG-/RIVTID: 30/30 min

PRIS: 19 000 kr för alla tre, 10 000 kr för Pape Seck, 9 000 kr för Elin & Andreya

ÖVRIGT: Kompendium ingår

PRODUCENT: Anna-Carin Fogelqvist

KONTAKT

Anna-Carin Fogelqvist

För frågor om produktionen: 

Tel: + 46 (0) 705 92 52 01

PRESSBILDER MED MERA!