Tonsätt förskolan

Simon Lussi i Tonsätt förskolan, foto: Mattias Mattisson

FÖRSKOLA, 3–5 ÅR

En sång om dig

Tonsätt Förskolan är ett musikprojekt som helt och hållet bygger på barnens fantasi och idéer och uppmuntrar till kreativitet, språkutveckling och rörelse. Programmet går ut på att, genom nyskapande tankesätt, skapa musik tillsammans med barn i förskolan. Med improvisation och lekfullhet blir barnen huvudpersoner. Med Simon skapar de alldeles egna låtar. Och det är barnen som bestämmer!

 

Upplägg

Besök 1: En sång om dig.

Simon besöker förskolans olika avdelningar i cirka 20 min/avdelning och går runt med sin gitarr och skapar små låtar om barnen tillsammans med dem. Allt de gör, säger och hittar på blir till musik! Både rörelser, språk och ljud. Huvudpersonerna är barnen själva. Besöket avslutas med en gemensam dans där barnen hittar på motoriska och rytmiska rörelser till musiken. Ingen föreställning är den andra lik.

Besök 2: Skapa en låt – workshop/musiksamling

Simon kommer tillbaka för ett lite längre besök där barnen (indelade i grupper om max 25) skriver en låt tillsammans med både rörelser och text. Barnen är med och bestämmer allt från text och tonart till hastighet på låten. Tillsammans pratar de om vad musik är och barnen får bland annat träffa en utomjording som ALDRIG har hört musik!

Som avslutning spelar de in den nyskrivna låten och lyssnar på den tillsammans. Förskolan får låten och texten så att de kan sjunga den tillsammans även när Simon inte är där.

Här kan låten handla om ett speciellt tema som förskolan eller kommunen vill jobba med.

Simon Lussi om Tonsätt förskolan

Medverkande

Simon Lussi – gitarr

Om mig

Simon Lussi

Simon Lussi är musiker, projektledare och producent och driver sedan några år tillbaka ett eget produktionsbolag som skapar kultur för barn och unga. Han har tidigare arbetat som pedagog i förskolan där hans intresse för barnkultur väcktes. 

FAKTA

ÅLDER: 3–5 år

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 2 besök: besök 1: 20 min/avdelning, besök 2: 40 min/grupp

MAX PUBLIK: Besök 1: alla barnen på förskolan, besök 2: 25 barn/workshop

LOKAL: Förskolans egna lokaler

SCENYTA: Ingen

BYGG-/RIVTID: 30/30 min

PRIS: 6 500 kr för 2 besök (2 dagar)

PRODUCENT: Gustaf Säfström

KONTAKT

Gustaf Säfström

För frågor om produktionen: 

Tel: + 46 (0)708 20 58 11

PRESSBILDER MED MERA!