Spela Skola Spela

Foto: Marika Yamoun

SKAPANDE SKOLA, ÅK F–9 + förberedelseklass/särskola

Öva, öva, öva – genrep & konsert!

Låt klassen bli ett band och hela skola lira! Här får eleverna en introduktion i musikerns värld med varm och erfaren hand. Hur gör man? Övar tillsammans på ett sätt så att alla kan vara med. Fyra träffar sker utspridda veckovis inom en månad. Instrumenten introduceras med historik och anekdoter med kopplingar till deras ursprung och användningsområde. Musiken som sjungs och spelas går från svensk traditionell folkmusik och amerikansk old time vidare in i 1900-talets svarta funk och svenska melodifestivalhits.

Anders träffar barnen tre gånger. Den fjärde gången ansluter hans två musikervänner: Allan Skrobe och Ulf Holmström. Det blir genrep under dagen och sedan en konsert där olika klasser uppträder med olika instrument, med eller utan föräldrar/kulturskola eller annan samverkanspart.

Medverkande

Anders Larsson – sång, gitarr, ukulele, hummel

Allan Skrobe – elbas

Ulf Holmström – trumset

Om oss

Anders, Allan och Ulf

Anders Larsson är folkmusiker med både bredd och djup, sångare och multiinstrumentalist med 25 års erfarenhet som musiker och pedagog. 

Allan Skrobe är en musikaliskt allsidig musiker, producent och pedagog som rör sig från det mesta mellan pop, rock till folk och världsmusik.

Ulf Holmström är jazzmusiker, multiinstrumentalist och pedagog baserad i Skurup.

FAKTA

ÅLDER: ÅK F–6 

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 40 min x 4

MAX PUBLIK: 20 x 4/dag

LOKAL: Större samlingslokal, ateljé eller gymnastiksal inklusive plats för förvaring av instrumenten

SCENYTA: fri golvyta, 3 x 3 m

BYGG-/RIVTID: 40/40 min

PRIS: Enligt överenskommelse

PRODUCENT: Annika Johansson

KONTAKT

Annika Johansson

För frågor om produktionen: 

Tel: +46 (0) 708 20 58 83

 

PRESSBILDER MED MERA!

SKAPANDE SKOLA

Upplägg

Dag 1: introduktion, alla elever får träffa musikern Anders Larsson i halvklasser under dagen och lära sig en sång

Dag 2: fortsättning med Anders Larsson i halvklass, dagens instrument introduceras och alla får prova på att spela ukulele

Dag 3: fortsättning med Anders Larsson i halvklass, nu med hummel (ett slags bordsgitarr)

Dag 4: avslutning med tre musiker, konsert med genrep, på konserten uppträder barnen tillsammans med Anders och gästmusiker, olika klasser uppträder med olika instrument, med eller utan föräldrar/kulturskola eller annan samverkanspart.

Eget skapande

Ett program där alla får testa att musicera tillsammans och prova olika instrument, sång, rytm och timing. Hur går det till att öva på ett instrument? Hur går det till att spela tillsammans?

Syfte

Stärka självkänslan. Förkunskap till att eventuellt fortsätta spela. Öppna upp ett eventuellt framtida intresse. Veta vad det är att spela tillsammans.

Ämnen som programmet kan kopplas till

  • Musik
  • Svenska
  • Nordiska språk
  • Engelska