Musik på väg

Musik på väg med Trio Wolski, foto: Marthe Veian Andreassen

SKOLA, ÅK 4–6

Med Trio Wolski

Möt tre skickliga instrumentalister och inspirerande personligheter som med mycket upptäckarlust, spelglädje och lyhördhet för publiken, skapar musik vi tidigare inte hört. I musiken blandas tradition med improvisation och nya arrangemang. Rötterna sitter i den genuina folkmusiken, stammen och kronan rymmer alla de färger och musikaliska uttryck som vill fram. Som vinden genom trädets alla grenar och blad skapas det starka klangfärger, dynamiska variationer och annan musikpoesi på violin, accordion och cittern. Så förmedlas musikens egna berättelser. 

Medverkande

Trio Wolski:

Hanna Blomberg – fiol

Petter Ferieman – accordeon

Kristian Wolski – cittern

Om oss

Trio Wolski

 

Trio Wolski består av tre Malmöbaserade musiker. De lärde känna varandra på Musikhögskolan i Malmö och har sedan dess spelat tillsammans. Under 2018 släpper det sitt första album och åker på release-turné. Albumet kommer att innehålla egenkomponerad instrumentalmusik med många berättande melodier och olika känslostämningar.

Lyssna på en EP med Trio Wolski på Spotify här.

Hanna Blomberg

Hanna är 27 år och kommer från Västerås. Hanna har tidigare studerat  folkmusik på Bollnäs folkhögskola samt på Musikkonservatoriet i Falun. Hon har även en kandidatexamen i klassiskt orkesterspel med violin som huvudinstrument.

Petter Ferneman

Petter är 25 år gammal och kommer från Mariestad. Petter har studerat på Södra Vätterbygdens Folkhögskola  samt på Bollnäs Folkhögskola där han studerade jazzaccordion. Idag studerar Petter till musiklärare i Malmö med en bred genreinriktning mot såväl jazz/ klassisk och folkmusik. 

Kristian Wolski

Kristian är 30 år gammal och kommer från Köpenhamn. Han har tidigare studerat musikvetenskap på universitet i Aarhus och folkmusik på Lunnevads Folkhögskola. Idag studerar Kristian på Malmö Musikhögskolas folk & världsmusiklinje med cittern som huvudinstrument.

FAKTA

ÅLDER: ÅK 4–6

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 30 min

MAX PUBLIK: 60 x 2

LOKAL: Samlingslokal, aula, klassrum, mindre idrottshall

SCENYTA: Fri golvyta, 3 x 5 m

BYGG-/RIVTID: 10/10 min

PRIS: 6 000 kr för 2 skolkonserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

PRODUCENT: Björn Kleinhenz

KONTAKT

Björn Kleinhenz

För frågor om produktionen:

 Tel: + 46 (0) 709 28 58 30

PRESSBILDER MED MERA!