Musik i Rörelse

Foto: Kennet Ruona

FÖRSKOLA, barn med funktionsvariationer, 1–5 år (även blandade grupper)

Dans för alla med och utan rullstol

En svängig elgitarr, en rasslande tamburin och snurriga, busiga rörelser – multi-instrumentalisten Andreya Ek Frisks jazziga folk- och världsmusik i kombination med dansaren Elin Waileths trollbindande upptäckar- och vägledarförmåga bjuder på en virvlande resa. Här får var och en utforska dansen i sin kropp och tillsammans hitta dansen för dagen. Vad det blir och hur det ser ut beror på vem som deltar. Enkla instruktioner, som: ”Skaka handen!”, ”Stampa med foten!” leder till en mångfald av olika rörelser. Kanske behövs assistans för att röra kroppsdelar? Sätta rullstolen i rörelse? Kanske blir rörelsen liten eller stor eller mer på insidan än på utsidan? Efter varje deltagares förmåga, förflyttar vi oss i rummet på alla möjliga sätt i ett fyrflätat samspel mellan rytmik och musik, individ och grupp. 

Medverkande

Elin Waileth – dans, sång

Andreya Ek Frisk – akustisk bas, gitarr, trummor, tamburin med mera

Om oss

Elin Waileth

Elin arbetar med tvärkonstnärliga projekt för scen och klassrum för alla åldrar, senast i Malmös specialpedagogiska projekt för förskolan “Musiken stärker”. Med rytmik som konstnärlig och pedagogisk metod tar hon sig an genrer där musik och dans är tätt sammankopplade och hon influeras av skandinavisk folkdans, samba, västafrikanska danser och europeisk nutida dans. Sedan 2012 jobbar hon med Waileth & Bardon, ett samarbete som använder normkritisk analys för att skapa ett tryggt rum för rörelse- och ljudskapande.

Andreya Ek Frisk

Andreya, utbildad folk- och världsmusiker och erfaren multiinstrumentalist, är “husmusiker” hos Waileth & Bardons och har haft stort inflytande i Waileth & Bardons arbete genom att ackompanjera dansklasser, skapa musik för våra dansstycken, metodutveckla och turnera med DansDansDans och som ständig deltagare i fördjupningsgruppen. Hen är även en av UNGA Musik i Syds trumattack-musiker och har spelat och turnerat som slagverkare med bland andra Tomás Jimeno och Emil Sjunnesson.

FAKTA

ÅLDER: förskola, barn med funktionsnedsättning 1–5 år (även blandade grupper)

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 2 timmar, kl 9.00–11.00, anpassas efter gruppens behov

MAX PUBLIK: 80 barn inklusive personal som kan delas in i 2–4 grupper under avsatt tid

LOKAL: Tom golvyta ute på förskolan

SCENYTA: Fri golvyta, 3 x 3 m (för artisterna)

BYGG-/RIVTID: 30/30 min

PRIS: 6 000 kr

ÖVRIGT: Inför konserten behöver arrangör ha kontakt med Elin Waileth angående de förutsättningar och behov som finns i gruppen så att hon på bästa sätt kan anpassa programmet i enlighet med dessa.

PRODUCENT: Anna-Carin Fogelqvist

KONTAKT

Anna-Carin Fogelqvist

För frågor om produktionen: 

Tel: + 46 (0) 705 92 52 01

 

KONTAKT

Elin Waileth

För frågor om produktionen: 

Tel: + 46 (0) 738 46 29 51

Beställ här!

 

PRESSBILDER MED MERA!