Mitt i Musiken

SKAPANDE FÖRSKOLA/SKOLA, 4 ÅR–ÅK F

Bli ett med orkestern Musica Vitae

Har du någonsin drömt om att få lägga dig mitt i en orkester? Här får förskolebarn göra just det. Ungefär veckan före konserten kommer rytmikpedagog Ulrika Lorentzi på besök. Hon lär ut olika rörelser och tecken som barnen på själva konsertdagen – gående, stående, liggande, lekande – får styra, ställa och reagera med. Bland annat får barnen visa orkestern forte och piano med händerna, öva pausa och spela i Mozarts Eine kleine Nachtmusik och höra Bachs Air så mjukt och ljuvt att allt runtikring bleknar. Det hela mynnar ut i en lång, slingrande ringdans och blir till ett fint minne för livet.

Medverkande

Stråkorkestern Musica Vitae

Rytmikpedagog Ulrika Lorentzi

+ 30 barn

Om oss

Musica Vitae –  www.musicavitae.com

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer.

Ulrika Lorentzi – ulrikassmalatar.se

Ulrika är utbildad rytmik och cellopedagog vid Musikhögskolan i Malmö. Hon är även projekt- och konstnärlig ledare för Ulrikas smålåtar samt undervisar i cello och kontrabas på kulturskolan i Lomma kommun, fristående kurser på Malmö Musikhögskola och sjunger på Öppen förskola i Bjärred. Inspiration med pedagoger och sångstunder med de allra minsta barnen ledde fram till att Ulrika började skriva låtar där rörelsen är lika viktig som sång, text och musik.

FAKTA

ÅLDER: 4 år–Åk F

PERIOD: VT-19, från vecka 19

SPELTID: 40 min x 2 (olika dagar, förberedelse och konsert)

MAX PUBLIK: 30 x 3

LOKAL: Lekrum eller samlingssal

SCENYTA: Fri golvyta, 8 x 8 m

BYGG-/RIVTID: 60/20 min

PRIS: 18 000 kr + resa och eventuellt hotell (delat på 90 barn och 2 tillfällen)

PRODUCENT: Annika Johansson 

KONTAKT

Annika Johansson

För frågor om produktionen: 

Tel: +46 (0) 708 20 58 83

PRESSBILDER MED MERA!