Långt bort i skogen

Sofia Sandén & Maria Jonsson i Långt bort i skogen

FÖRSKOLA/SKOLA, 5–ÅK 2

Om livet på en fäbod

Långt bort i skogen är en audiovisuell folkmusikföreställning för barn med fäbod och vallmusik som tema. Med modern teknik som livelooping och projektioner, blandat med sånger, berättelser och musik så får publiken lära sig hur man levde förr och om livet på fäboden. Barnen medverkar i föreställningen genom sång och dans och vid ett tillfälle är publiken med och spelar in ett ljudlandskap som illustrerar hur vallpigan en sen kväll letar efter en försvunnen ko. De rutinerade musikerna sjunger och spelar viola d’amore (femsträngad fiol) och publiken får även höra kulning, näverlur, mungiga och spilåpipa.

Föreställningen kan ses som ett komplement till undervisningen i förskolan/skolan till exempel i samband med temaarbeten som: Livet på fäboden, vårt kulturarv och hur levde man förr?

Medverkande

Sofia Sandén – fiol, sång & loopar

Maria Jonsson – fiol, sång & loopar

Om oss

Se en trailer här.

Maria Jonsson – www.mariajonssonmusik.se

Maria är spelman från Västerbotten som efter studier på Musikhögskolan i Stockholm flyttade till Falun där hon sedan många år tillbaka jobbar som frilansmusiker i grupper som Namo och Timber och som fiolpedagog på Kulturskolan, Musikkonservatoriets folkmusikutbildning och leder Falu spelmanslag. Maria har också vid flera tillfällen jobbat som teatermusiker, senast i Dalateaterns uppsättning av Hemsöborna, (musik av Anders Nygårds) på Hellmansö.

Sofia Sandén – www.sofiasanden.com

Sofia är sångerska och folkmusiker från Leksand som efter studier vid Kungliga Musikhögskolan etablerat sig som en av den nya generationens folksångerskor. Har rönt stora framgångar med bland annat folkmusikgruppen Ranarim, flertalet skivinspelningar och turnéer i Japan, USA och Europa. Hennes aktuella grupp är nu Folkmusiktrion Sandén-Nygårds-Carr. Sofia är en ofta anlitad solist och har samarbetat med olika musiker och kompositörer. Hon har tidigare gjort Karin Rehnqvists ”Davids nimm” och ”Puksånger och lokrop” vid konserthusen i Stockholm och Lissabon. ”Folkjul” av och med Gunnar Idenstam, ”Kvintessens” av Anders Nyberg. Har även gjort musikteater som t ex Papagena i Mozarts Trollflöjten på Folkteatern i Gävle, regi Peter Oskarsson och som Marit i det klassiska ”Himlaspelet” av Rune Lindström. Hon har även en liten roll i filmen ”Hallå Hallå” av Maria Blom.

FAKTA

ÅLDER: 5 år–åk 2

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 40 min

MAX PUBLIK: 60 x 2

LOKAL: Mörklagd samlingslokal. Ljud och ljus ingår. Tillgång till ström krävs.

SCENYTA: 3 x 4 m

BYGG-/RIVTID: 75/45 min

PRIS: 6 500 kr för 2 (för)skol(e)konserter eller 1 offentlig

PRODUCENT: Maria Larsson

 

KONTAKT

Maria Larsson

För frågor om produktionen:

 Tel: + 46 (0)707 20 58 11

PRESSBILDER MED MERA!