Janni hittar hem

FÖRSKOLA, 3–5 ÅR

Enkla ting och underverk med Glada Hund

Följ med den hemlösa henkaraktären, hunden Janni, som söker sig en familj. På vägen möter vi tok-roliga karaktärer som formas av bubblande musik, teater, illustrationer, rörelser och historier. I Ida Gustafssons manus och nyskrivna låtar mixas folktoner, visa och världsmusik med en smula ”pruttprogg”. Med hjälp av skojiga och medryckande sånger utforskar vi instrumentens olika röster och berättarmöjligheter. Välkommen in i Glada Hunds saga om identitet och utanförskap, hunger och hemlöshet. Tillsammans förvandlar vi den till en värld där vänskap betyder allt och de enklaste tingen för den lilla som behöver hjälp kan göra stora underverk.

Denna produktion kan också beställas som Skapande förskola!

Smakprov på musiken:

 

Foto: Ulrika Lahti

Medverkande

Ida Gustafsson – sång, gitarr, illustrationer

Emma Swensson – oboe

Anne Marte Eggen – bas

 

Regi och bearbetning av manus: Eva Ekengren

Om oss

Glada Hund

Anne, Ida och Emma möttes på kulturkontoret Grenverket, där ett tiotal frilansande musiker sitter. Anne som redan brukade spela ihop med Emma repade en dag i dessa lokaler. Eftersom väggarna är väldigt tunna på Grenverket så råkade Ida höra deras repetition och de väldigt vackra tonerna förde genast tanken till sagans värld. Ganska kort därefter började de tre damerna jamma lite folkmusik och snart hade Ida skrivit en saga med sånger och namnet Glada Hund fick äntligen ett band!

Sättningen består av sagolika toner från Emma Svenssons oboe, grymma grooviga komp från Anne Marte Eggens bas och skojiga sagor och visor i sin vildaste form från Ida Gustafsson på sång, gitarr och illustrationer.

Tre musikentreprenörskor som var och en har flera års erfarenhet av att ha spelat folk och världsmusik i olika form har nu strålat samman för att undersöka det musikaliska och scenkonstnärliga berättandet från ett annat perspektiv.

Det är färger och mönster som andas 70-tal. Sånger och sagor om minoriteter och utsatthet varvat med interagerande sånger om och med knasiga karaktärer.

SKAPANDE FÖRSKOLA

Skapande förskola är ett nytt stöd som söks via Kulturrådet. Det kan sökas av kommunala och fristående huvudmän för förskolor i områden där tillgången till professionell kultur bedöms vara låg. Program ska utarbetas för 4–5-åringar med möjliga återbesök och workshopar som går bra att skräddarsy efter behov.

FAKTA

ÅLDER: 3–5 år

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 35 min

MAX PUBLIK: 50 x 2

LOKAL: Både utomhus eller inomhus fungerar, men helst under tak

SCENYTA: Fri golvyta, 4 x 5 m 

BYGG-/RIVTID: 60/40 min

PRIS: 7 500 kr för 2 förskolkonserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

PRODUCENT: Alice Samoilova

KONTAKT

Alice Samoilova

För frågor om produktionen 

Tel: 46 (0)703-31 12 06

PRESSBILDER MED MERA!