Höga flöjten

Höga flöjten

SKOLA, ÅK F–3

Blockflöjt och styltor

Välkomna in i kontrasternas paradis, till ett magiskt rum fullt av stora känslor och små berättelser. Där inne möts två avlägsna världar – den klassiska musikens och den kringvandrande gycklarens. I gränslandet som uppstår ryms både högt och lågt, allvar och komik, tack vare två skickliga artister, en solist och en dramatiker, som syr ihop en väv av virvlande blockflöjtstoner och hissnande styltrörelser. Repertoaren sträcker sig lika långt som styltorna är höga, från 1400-talets gycklarmelodier, via 1700- och 1800-tal, till vår tids musik. Allt paketeras på ett nytt, uppfriskande och fantasieggande sätt i närkontakt med en hänförd publik och avrundas, på gycklarvis, med ringdans och sång. 

Medverkande

Trupp Höga Flöjten:

Marit Ernst Bock – blockflöjt

Signe Gravlund Thomsen – styltor

Om oss

Trupp Höga Flöjten

Signe Gravlund Thomsen

Signe experimenterar med de flesta teatergenrer och arbetar som skådespelare och dramapedagog, diplomerad vid Frederiksberg lærerseminarium. Hon har medverkat i många olika sammanhang och arbetat med en rad människor, som Iben Nagel Rasmussen från Odin Teatret, den internationella teatergruppen Winds, Akademiet for kreativitet og teater, The Commedia School och Roskildefestivalen. Som skådespelare jobbar hon inte bara i Danmark och andra nordiska länder, utan också i Sydafrika, Syrien, Polen, Brasilien, Italien, Australien och Indien

Marit Ernst Bock – www.marit-eb.dk

Marit Ernst Bock är utbildad blockflöjtist och brinner för både tidig och nyskriven musik. Bakom den breda repertoaren skymtar hennes första ingång till musiken – folkmusiken. Att förmedla musik är något hon genom åren lagt stor vikt vid, inte minst med blockflöjtskvartetten SIRENA, som har uppmärksammats för sin unika publikkontakt. Marit har spelat i Norden, England, Tyskland och Grekland på så vitt skilda platser som konsertsalar, kyrkor, skolor och visfestivaler samt varit musiker i operauppsättningar och teaterföreställningar. 

FAKTA

ÅLDER: ÅK F–3

PERIOD: HT-18, VT-19

SPELTID: 35 min

MAX PUBLIK: 90 x 2

LOKAL: Lokal med minst 3 m takhöjd

SCENYTA: Fri golvyta, 6 x 4 m 

BYGG-/RIVTID: 60/30 min

PRIS: 6 500 kr för 2 skolkonserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

PRODUCENT: Alice Samoilova

KONTAKT

Alice Samoilova

För frågor om produktionen 

Tel: 46 (0)703-31 12 06

PRESSBILDER MED MERA!