Bästa kompis

Foto: Karin Oddner

FÖRSKOLA, 4 ÅR–ÅK 2

Kan man va’ de’ om man e tre? 

Alvin och Rosa leker och spelar tillsammans varje dag. De är Bästa Kompisar! Men en dag upptäcker Rosa att någon håller på att flyttar in i det tomma huset … Vem kan det vara? Var kommer han ifrån? Har han rest långt? Kan man spela och leka med honom? Kan man vara Bäst Kompis om man är tre?

Föreställningen är en fristående fortsättning på ”Kompis” och ”Mera kompis” och presenterar musik och teater i en blandad och underhållande kompott.

Manus Anna Karin Sersam. Musik Rolf Sersam.

Detta är andra föreställningen i en trilogi som utgår från kompis-begreppet. 
Läs mer om Kompis och Mera kompis.

Medverkande

Dario Lociale (Mario) – kontrabas, sång

Stefan Wikström (Alvin) – trombon, sång

Anna Karin Sersam (Rosa) – blockflöjt, sång

Om oss

Dario Losciale

Dario är en allsidig kontrabasist med förmåga att spela såväl barockrepertoar som samtida musik. Sedan 2005 ingår Dario Losciale i Ensemble Mare Balticum, inte bara på kontrabas och violone utan även på basgamba.

Stefan Wikström 

Stefan spelar i många olika stilar, allt från medeltida musik till modern storbandsjazz. I Ensemble Mare Balticum spelar han trombon av renässanstyp. Förutom att spela trombon i olika konstellationer, för både barn och vuxna, sjunger han också gärna i många av Musik i Syds produktioner. 

Anna Karin Sersam

Anna Karin är utbildad vid teaterhögskolans mimlinje i Stockholm och har även en förskollärareexamen och är utbildad dramapedagog. I sina föreställningar blandar hon teater med olika uttrycksformer som mim, dockspel, berättande och levande musik. Ofta handlar pjäserna om utanförskap och orättvisor i samhället, men också om saker som ger upplevelser och funderingar. Ibland gör hon karikatyrer för att få det tydligt … och roligt! Anna Karin Sersam kan med enkla uttrycksmedel leverera en lika tänkvärd som underhållande framställning av den värld som är vår. Och lite till …

FAKTA

ÅLDER: 4 år–åk 2

PERIOD: HT-18/VT-19

SPELTID: 35 min

MAX PUBLIK: 80 x 2

LOKAL: Samlingslokal eller lekhall

SCENYTA: Fri golvyta, 4 x 5 meter

BYGG-/RIVTID: 60/30 min

PRIS: 7 000 kr för 2 föreställningar i samma lokal samma dag eller 1 offentlig familjekonsert

PRODUCENT: Jesper Hamilton

KONTAKT

Jesper Hamilton

För frågor om produktionen:
 Tel: +46 (0) 70 320 58 33

PRESSBILDER MED MERA!