Alfabetsmysteriet

SKAPANDE SKOLA, ÅK F–3

En konsert från A till Ö

En föreställning som bygger på den medryckande musiken ur ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Här bjuds barnen in till att leka med ord, musik och rörelse under ledning av tre agerande musikpedagoger. Föreställningen tar sig igenom alfabetet från A till Ö. Bokstäver försvinner, kalsonger byts ut mot bokstaven ”K” och bokstaven ”O” ser ju ut som en trumma!

Efter konserten fortsätter Alfabetsmysteriet i workshop-form. Här får barnen skapa själva, genom sång, dans och rörelse. Med kreativa sociala övningar, nya ord- och bokstavssånger och en musikvideo att använda för att förbereda och förlänga besöket, kan föreställningen uppmuntra till vidare skapande av text, bild och musik på egen hand.

Medverkande

Elin Wrede – sång, piano, kazoo, slagverk

Josefin Knagg – sång, piano, trumpet

Per Knagg – sång, gitarr, slagverk

Om oss

Elin Wrede, Josefin Knagg och Per Knagg är alla utbildade vid Musikhögskolan i Malmö och vänner och kollegor sedan många år. I bagaget har de också lång erfarenhet av både frilansande musikerliv och pedagogisk verksamhet. Orkester Grön, som de här kallar sig, startade i samband med att Tomelilla konsthall ställde ut konst av Owe Gustavsson, mannen bakom illustrationerna i ”Fem myror är fler än fyra elefanter”. Idén gick ut på att förstärka utställningen genom utvalda låtar ur – och en fri tolkning av – barnprogramsklassikern och resulterade i en rad skolföreställningar för barn i Tomelilla och offentliga familjekonserter. 

FAKTA

ÅLDER: ÅK F–3

PERIOD: Läsåret 2019/20

SPELTID: 35 min konsert, 25 min workshop

MAX PUBLIK: 75 x 2

LOKAL: Större samlingslokal, aula eller idrottshall

SCENYTA: Fri golvyta, 6 x 6 meter

BYGG-/RIVTID: 60/60 min

PRIS: 15 000 kr för 2 skolkonserter i samma lokal samma dag eller 1 offentlig

PRODUCENT: Maria Larsson

KONTAKT

Maria Larsson

För frågor om produktionen: 

Tel: + 46 (0) 707 20 58 11

PRESSBILDER MED MERA!

SKAPANDE SKOLA

Upplägg

Efter den interaktiva föreställningen Alfabetsmysteriet följer en workshop, gärna i samma lokal. Programmet ger uppslag och inspiration till vidare arbete i klassrummet. I Bohuslän våren 2017 ingår föreställningen i vandringsutställningen ”Tänk om jag hade en snabel” av Owe Gustafsson som gjort illustrationerna till ”Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Eget skapande

Alfabetsmysteriet har flera interaktiva element och barnen deltar i den efterföljande workshopen i sång, rörelselekar och dans.

Syfte

Genom rim och ramsor, sång, musik och rörelse får eleverna möjlighet att utveckla kunskaper relaterade till språkutveckling, delaktighet och kreativitet.

Ämnen som programmet kan kopplas till

  • Musik
  • Svenska