Barn och unga på scen

En del av vår verksamhet handlar om att skapa speltillfällen för barn och unga musikutövare att stå på scen inför publik, med eller utan mer etablerade musiker. Det gör vi till exempel inom ramen för Det stora konsertkalaset, musiktävlingen Imagine, Barn- och ungdomsstämmor och andra folkmusiknätverk samt kultur- och integrationsprojektet Songlines. KulturCrew är ett projekt där vi utbildar skolungdomar i arrangörskap, scenteknik och kommunikation. Här samverkar vi med Riksteatern Skåne, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, enligt ett koncept hämtat från Norge och Danmark.

AKTUELLT

UNGA FOLK:

UNGA Musik i Syd har fått 275.000 kr av Statens Kulturråd till utvecklingsprojektet UNGA Folk. Här ska ungdomar få träffas och spela folkmusik tillsammans, barn och unga ska få stå på scen med ett proffsband, svenska folkmusikgrupper som spelar för barn och unga ska få turnera i USA och amerikanska artister ska få turnéra i Skåne. 

IMAGINE

SKÅNE-KRONOBERG

Anmälan är nu stängd. Totalt 24 anmälda akter tävlar i Malmö, Växjö och Kristianstad.

SCENER FÖR BARN & UNGA

Imagine Skåne-Kronoberg

IMAGINE SWEDEN  är en musiktävling för unga i åldrarna 13-21, oavsett vilken genre/musikstil. Det är ett unikt tillfälle att stå på en professionell scen inför en stor publik, nätverka och träffa unga musiker från hela Sverige och resten av världen. Imagine pågår hela våren på en rad olika ställen i Sverige. I Skåne och Kronoberg sker de lokala uttagningarna i februari och mars på tre olika platser: Växjö, Kristianstad och Malmö.

UNGiKÖR och MOD

Den 22 april bjöd UNG-i-KÖR/Distrikt Syd för tredje året i rad in till körfestival. MOD var rubriken på dagen som hölls på Malmö Live. UNGA Musik i Syd var på plats och arvoderade workshopledare.

Songlines Skåne-Kronoberg

 

Inom Songlines arbetar vi aktivt, på en rad platser runt om i landet, med musik och andra kulturella uttryck. Syftet är att få nyanlända ungdomar att känna sig välkomna, möta mer etablerade unga och få möjlighet att uttrycka sig och bli hörda, allt med utgångspunkt i vad de själva vill göra. I Skåne och Kronoberg driver UNGA Musik i Syd projektet genom musikern Allan Skrobe.

UNGA Folk

UNGA samverkar med flera aktörer för att stärka och utveckla folkmusikfältet för barn och unga. Under 2018 startar vi bland annat med studieförbundet Bilda ett folkmusikstorband och står till hösten bakom en stor konsert med folkmusikspelande barn och unga. 

 

MusikA

Ladda ner vår app MusikA – ett verktyg för dig som mer aktivt vill jobba med musik, rörelse och rytmik i förskolan. Funkar på padda och telefon, Apple och Android.

Följ oss

På Facebook och Instagram berättar vi mer löpande om allt vi gör. På Youtube finns vi som en spellista på Musik i Syds YouTube-kanal

Lyssna

Hör världens mest avslappnande låt! Sök Solisten! – Klassisk musik till 2000-talets barn eller Hur länge ska hon vara död? som vi också varit med och tagit fram. Vi finns även på Soundcloud i konton som skapats inom projekt som Imagine Hack och Bro bro breja.

Solisten

Imaginehack

Aspvillan

 

Hör av dig

Mejla oss på lilla_a@musika.se

Vi kan bara bli bättre om vi får veta vad du och dina barn tycker och tänker om det vi gör. Mejla oss på lilla_a@musikisyd.se.