UNGA Scener

En del av vår verksamhet handlar om att skapa speltillfällen för barn och unga musikutövare att stå på scen inför publik, med eller utan mer etablerade musiker. Det gör vi till exempel inom ramen för Det stora konsertkalaset, musiktävlingen Imagine, Barn- och ungdomsstämmor och andra folkmusiknätverk samt kultur- och integrationsprojektet Songlines. KulturCrew är ett projekt där vi utbildar skolungdomar i arrangörskap, scenteknik och kommunikation. Här samverkar vi med Riksteatern Skåne, Regionteatern Blekinge-Kronoberg, enligt ett koncept hämtat från Norge och Danmark.

Folkmusikhelg i Malmö 20–21 oktober

Två dagar med konserter, dans och kurser för barn, unga och vuxna!

Imagine Skåne-Kronoberg

IMAGINE SWEDEN  är en musiktävling för unga i åldrarna 13-21, oavsett vilken genre/musikstil. Det är ett unikt tillfälle att stå på en professionell scen inför en stor publik, nätverka och träffa unga musiker från hela Sverige och resten av världen. Imagine pågår hela våren på en rad olika ställen i Sverige. I Skåne och Kronoberg sker de lokala uttagningarna i februari och mars på tre olika platser: Växjö, Kristianstad och Malmö.

UNGiKÖR och MOD

Den 22 april bjöd UNG-i-KÖR/Distrikt Syd för tredje året i rad in till körfestival. MOD var rubriken på dagen som hölls på Malmö Live. UNGA Musik i Syd var på plats och arvoderade workshopledare.

Songlines Skåne-Kronoberg

 

I januari 2018 anslöt sig UNGA Musik i Syd till det nationella kultur- och integrationsprojektet Songlines. En regional samordnare, en projektassistent och en kommunikatör jobbar nu för att på bästa sätt värva deltagare och samarbetspartner och bygga ett nytt Songlines-sammanhang i Skåne och Kronoberg.

 

UNGA Folk

UNGA samverkar med flera aktörer för att stärka och utveckla folkmusikfältet för barn och unga. Under 2018 startar vi bland annat med studieförbundet Bilda ett folkmusikstorband och står till hösten bakom en stor konsert med folkmusikspelande barn och unga. 

 

MusikA

Ladda ner vår app MusikA – ett verktyg för dig som mer aktivt vill jobba med musik, rörelse och rytmik i förskolan. Funkar på padda och telefon, Apple och Android.

Följ oss

På Facebook och Instagram berättar vi mer löpande om allt vi gör. På Youtube finns vi som en spellista på Musik i Syds YouTube-kanal

Lyssna

Hör världens mest avslappnande låt! Sök Solisten! – Klassisk musik till 2000-talets barn eller Hur länge ska hon vara död? som vi också varit med och tagit fram. Vi finns även på Soundcloud i konton som skapats inom projekt som Imagine Hack och Bro bro breja.

Solisten

Imaginehack

Aspvillan

 

Hör av dig

Mejla oss på lilla_a@musika.se

Vi kan bara bli bättre om vi får veta vad du och dina barn tycker och tänker om det vi gör. Mejla oss på lilla_a@musikisyd.se.