För unga musiker

Hur ser det ut för unga musikutövare i södra Sverige idag? Kan UNGA Musik i Syd, i samverkan med andra, bidra till att stärka fältet ytterligare? Under 2017 träffar vi personer som arbetar med musik och unga och undersöker olika utvecklingsmöjligheter. Denna sida är under uppbyggnad och ett led i arbetet. Här samlar vi allt som vi från UNGA på något sätt är inblandade i och som handlar om barn och unga på scen.

Dags för Imagine!

2016 års vinnare sjunger och spelar gitarr

I år kommer Sveriges bredaste musiktävling Musik Direkt ut som Imagine. Den 8 november till 14 januari är det fritt för unga musiker 13–21 år (födda 1997-2005) att anmäla sig. Lokala uttagningar sker på olika ställen i landet under hela våren. I Skåne och Kronoberg på tre olika platser – Växjö, Kristianstad och Malmö i februari och mars. Imagine erbjuder unga musiker inom alla genrer möjligheter att stå på scen och uppträda inför publik. Dessutom får de en rad kunskaps- och nätverksrelaterade aktiviteter på vägen och träffa etablerade musiker.

Barn och unga musiker i årets konsertkalas

Det stora konsertkalaset är en årlig familjetillställning med klassisk musik och Musik i Syds kammarorkester Musica Vitae. Under hösten 2017 gjordes ett nedslag på tre olika platser i Skåne och Kronoberg: Kristianstad, Växjö och Malmö. Opera var årets tema och inbjuden gäst den kända gaytenoren Rickard Söderberg. I samtliga kalas medverkade elever från de tre städernas kultur-/och musikskolor. 

Bojan Allstars på Världens julkalas!

Den 3 december spelade klezmer- och balkanbandet Tummel, SkåneFolk Youth Ensemble (SKFYE) tillsammans med elever från Musikskolan i Kristianstad, Kulturskolan i Lund och Spelmansgården låtar ur Bojan Allstars på Stora scenen i Kulturkvarteret Kristianstad. Gemensamt storrep skedde samma dag. Konserten var en del av Världens julkalas. Se bilder från dagen här!

Unga musikutövare i Bro bro breja

Vårt utvecklingsprojekt Bro bro breja ska med regelbundna musikerbesök under 2017 skapa fler positiva erfarenheter och stärka gemenskapen på och utanför flykting-boenden i Kristianstad och Hässleholm. Projektet ska även fånga upp individer som utövar musik och skapa förutsättningar för dem att möta andra musiker och uppleva levande musik.

UNGA Folk

Under året samlar vi personer som brinner för folkmusik, barn och unga och ser över hur vi genom mer samordning och samverkan skulle kunna stärka och utveckla fältet tillsammans. Ett första nätverks- och uppstartsmöte ägde rum på Kulturkvarteret Kristianstad den 24 mars. Den 3 december arrangerar vi ett stort julkalas tillsammans med El Sistema Kristianstad med många barn och unga musikutövare inom folk- och världsmusik på scen.

 

MUSIKA

Ladda ner vår förskole-app MusikA - ett verktyg för dig som mer aktivt vill jobba med musik, rörelse och rytmik i förskolan.

Kompatibel med Android-plattor och telefoner, iPad, iPhone och iPod touch, version iOS 8.0 eller senare.

 

FÖLJ OSS

På Facebook och Instagram berättar vi om allt vi gör.

SE OSS

Klipp från utbudsdagar, konserter, seminarier, utvecklingsprojekt och mycket annat.

LYSSNA

Hör världens mest avslappnande låt! Sök Solisten! - Klassisk musik till 2000-talets barn eller Hur länge ska hon vara död? som vi också varit med och tagit fram.

Mejla oss på lilla_a@musika.se 
HÖR AV DIG

Vi kan bara bli bättre om vi får veta vad du och dina barn tycker och tänker om det vi gör.