Ung & Lovande

Foto Jonas Bilberg

Duo Winiarski/Carron vinnare i Ung & Lovande 2019

Duo Winiarski/Carron vann 2019 års upplaga av kammarmusikbiennalen Ung & Lovande i Västerås Konserthus 27-28 april. Duon består av Kristina Winiarski, cello (f. 1994) och Pontus Carron, piano (f. 1993).

Juryns motivering: ”Med stark gemensam gestaltning skapas en förtätad och känslofylld atmosfär i rummet. Genom moget och modigt samspel fångas lyssnaren.”

Kristina Winiarski och Pontus Carron började spela tillsammans 2015 under sin studietid vid kammarmusikutbildningen på Edsbergs Slott i Stockholm. De har båda mottagit stipendier från Kungliga Musikaliska Akademien och Frimurarorden, och vann 2017 tillsammans andra pris i tävlingen “Swedish International Duo Competition”. De är båda mycket aktiva som kammarmusiker och har med sin duo gett konserter i bl.a. Konserthuset i Stockholm, Classeek Winter Festival i Genève och i Uppsala Konsert och Kongress. Våren 2018 var de på turné genom hela Sverige i Kungliga Musikaliska Akademiens regi och spelade svensk musik för gymnasieklasser. Deras spel har beskrivits med “mycket närvaro och stort temperament”. Under 2019 väntar bl.a. medverkan vid Båstads och Sandvikens kammarmusikfestivaler samt en skivinspelning med verk av Alice Tegnér och Laura Netzel m.fl. som aldrig tidigare spelats in.

Duo Winiarski/Carron ingår i vårt Kammarmusikutbud höst 20/vår 21

OM UNG & LOVANDE
Ung & Lovande är både en tävling och en lanseringsmetod och som förstapristagare får duon möjlighet att göra en riksomfattande turné arrangerad av Västmanlandsmusiken och Musik i Syd. Ung & Lovande arrangeras av Kammarmusikförbundet i samarbete med Västmanlandsmusiken och Musik i Syd med stöd av Kulturens. 2019 års biennal är den femtonde sedan starten 1992. Vid biennalen framträdde fem ensembler på mastersnivå inför Kammarmusikförbundets medlemsföreningar, en jury och andra parter som har intresse av att engagera unga musiker. Juryn består i år av violinisten Klara Hellgren, Kammarmusikförbundets ordförande Cathja Mörner, Christofer Ekströmer, producent vid Västmanlandsmusiken, Jesper Hamilton, producent vid Musik i Syd samt ”publikens röst”, d v s arrangörer för kammarmusik i landet.

 

TIDIGARE VINNARE

 

2017: Duo Magnus och Irina

2015: Slagverksensemblen GONG

2013: UmeDuo


2011: Duo Carr Quennerstedt

Vd:n har ordet!

BLÄDDRA I SOMMARNUMRET!

musikisydchannel.se
Prenumerera på
våra nyhetsbrev