Ung & Lovande 2017: Magnus Holmander & Irina Serotyuk

Concert fantastique 

Vinnare av 2017 års final i Västerås av Ung & Lovande blev Duo Magnus & Irina – Magnus Holmander, klarinett och Irina Serotyuk, ackordeon.

Magnus Holmander (f. 1993) studerar på Kungliga Musikhögskolan, tidigare för Hermann Stéfansson och Martin Fröst, nu för Emil Jonason. Irina Serotyuk (f. 1988) har tidigare studerat i Odessa och Warszawa och studerar nu i Stockholm för Anita Agnas på Kungliga Musikhögskolan.

Magnus och Irina bildade sin duo när de gjorde sina första år på masterutbildningen och har redan skaffat sig en helt egen repertoar, mycket tack vare att Irina själv arrangerar musik för duon. Deras repertoar sträcker sig ända från barocken till nutida konstmusik. De strävar efter att få fram mer kammarmusik som är originalskriven för ackordeon och inför Ung & Lovande-turnén skriver tonsättarna Andrea Tarrodi och Artem Nyzhnyk verk för duon.


Med lysande artisteri och självklar scennärvaro, suveränt samspel och teknisk briljans, bjuder musikerna in lyssnaren till en unik klangvärld.
Juryns motivering, Ung & Lovande 2017

 

Ung & Lovande är en tävling för kammarmusikensembler som arrangeras vartannat år av Kammarmusikförbundet i samarbete med Musik i Syd och Västmanlandsmusiken. I priset ingår en nationell turné arrangerad av Musik i Syd och Västmanlandsmusiken: www.kammarmusikforbundet.se

MEDVERKANDE
Magnus Holmander, klarinett
Irina Serotyuk, ackordeon

PERIOD
14-28 okt 2018

PROGRAM
Malcolm Arnold
Sonatina op. 29
Claude Debussy
Premiere Rhapsodie
Magnus Holmander
Under the Bridge
Andrea Tarrodi
Beställningsverk
Witold Lutoslawski
Dance Preludes
Johannes Brahms
Ungersk dans nr 1 allegro molto

paus

Svante Henryson
Off Pist
Myroslav Skoryk
Carpathian Rhapsody
Volodymyr Zubilsky
Preludium och Toccata
Astor Piazolla
Café 1930
Pedro Iturralde
Suite Hellenique
Anders Hillborg
Hyper Exit

 

KONSERTLÄNGD
ca 40 + 30 min

PRIS
7.000 kr exkl. moms

PRESSBILD
För tryck (foto: Christopher Hästbacka)
För webb (foto: Christopher Hästbacka)