Skåne Music Award 2015

Vid galan på Palladium i Malmö den 24 sep tog Nina Persson emot pris och hyllningar!

 

"" "" ""

 Läs mer i:

Skånskan 2015.09.25

Sydsvenskan 2015.09.25

Sydsvenskan 2015.09.24

 

Skåne Music Award 2015 tilldelas Nina Persson

Styrelsen för det nyinstiftade priset Skåne Music Award har glädjen att meddela att årets pris går till Nina Persson. Priset delas ut av Musik i Syd och Musikhögskolan i Malmö och är på 100.000 kronor som finansieras av Swedbank.

Prisutdelning sker vid en Galakväll som arrangeras av Musik i Syd på Palladium Malmö torsdagen den 24 september. Galan kommer att innehålla musikaliska hyllningar av medmusiker och vänner till Nina Persson.

 

Magnus Svenningsson, nära vän, musiker och medlem i The Cardigans

Nina är för mig en av landets förnämsta textförfattare som behärskar det engelska språket på ett sätt få förunnat. Hennes texter innehåller ett flöde och små finurligheter och hon slutar aldrig att förvåna. Nina är en fantastisk sångerska och musiker. Dessutom har hon framförallt varit en härlig kamrat under de 23 år jag känt henne. Jag gratulerar henne till priset.

 

 

Pristagare 2015 – Nina Persson

Nina Persson är en av Sveriges allra största rock/pop artister och förgrundsfigur i gruppen The Cardigans. Hon släppte sin första singel med Cardigans för drygt 20 år sedan. En singel som följdes upp av sex album med vilka hon och bandet erövrade hela världen. Utöver The Cardigans ingår Nina Persson i gruppen A Camp. A Camp startade som ett soloprojekt men består nu utöver Nina Persson även av Nathan Larson och

Niclas Frisk. I januari 2014 gav Nina Persson ut sitt första soloalbum i eget namn, Animal Heart. Nina hade också en av huvudrollerna i filmen Om Gud vill från 2006, regisserad av Amir Chamdin. Hon medverkar även i dokumentärfilmen Jag är min egen Dolly Parton.

I sommar gör hon bland annat en spelning i Sverige med The Cardigans på Liseberg och den 18 september är hon på Ystads Teater tillsammans med Martin Hederos på klaviatur. 

 

Martin Martinsson, VD Musik i Syd, ordförande i styrelsen

Det är en stor glädje för styrelsen för Skåne Music Award att tilldela Nina Persson årets pris på 100.000 kr. Nina Persson är en artist med stor konstnärlig bredd och i ständig utveckling. Hon söker nya vägar för sitt konstnärskap som artist, kompositör och textförfattare. Hon verkar lika gärna i det stora formatet som popmusiker med The Cardigans som i mer intima miljöer eller som solist med symfoniorkester. Hon är en förebild för många unga musiker och hon har alltid varit en god ambassadör för Malmö och Skåne och är en framstående representant för musik från vår region.

 

 

Styrelsen för Skåne Music Award utgörs av

Martin Martinsson, ordförande, Musik i Syd
Tommy Lindskog, Musikhögskolan i Malmö
Stefan ’’Julius” Malmström, Julius AB
Lisa Wall, Sveriges Radio
Miriam Aïda, artist
Magnus Månsson, Swedbank
Ann-Marie Ekman, Palladium Malmö

 

För mer information

Martin Martinsson, VD Musik i Syd, 070-565 42 94

 

 

loggor_skane_music

 

 

Vd:n har ordet!

BLÄDDRA I VÅRNUMRET!

musikisydchannel.se
Prenumerera på
våra nyhetsbrev