Scania Consort

Viva Vivaldi! och Barocka kuriositeter

Scania Consort är Skånes egen ensemble för tidig musik och utgörs av några av Nordens främsta barockmusiker. Musikerna är lika hemma på ett stort internationellt konsert- eller operahus som på en liten intim kammarmusikscen. Med makalöst samspel och exceptionell scennärvaro ges alltid publiken oförglömliga musikupplevelser!

Sopranen Maria Keohane, från Smedjebacken i Dalarna, har framträtt i Skandinavien, Europa, USA, Libanon, Japan och Nya Zeeland och gästat framstående orkestrar som European Union Baroque Orchestra och Philharmonia Baroque Orchestra.

Violinisten Fredrik From, konsertmästare även i Concerto Copenhagen och Göteborg Baroque, framträder regelbundet med ensembler som Les Ambassadeurs och Drottningholms teaterorkester. Fredrik har turnerat i USA, Japan, Australien, Brasilien och större delen av Europa. Han kommer ursprungligen från Hässleholm men titulerar sig nuförtiden Malmöbo.

Violinisten Hannah Tibell, flyttade efter 10 år i London tillbaka till Malmö där hon har en framträdande roll i Öresundsregionens musikliv. Hannah är medlem av såväl Höör Barock som Concerto Copenhagen och spelar på en äkta Amati-violin.

Cellisten Judith-Maria Blomsterberg, ursprungligen från Hamburg, Tyskland, bosatte sig efter studier i Lübeck och Den Haag i skånska Eslöv. Judith-Maria syns även med barockorkestrar som Aurora Ensemble och Holland Baroque Society.

Lutenisten Fredrik Bock, hallänningen som blev skåning, är även medlem i bland annat Concerto Copenhagen och norska Barokksolistene. Fredrik har specialiserat sig på instrumentet barockgitarr och 2014 utgavs hans soloskiva ”Music for a Queen”, med musik av Michelangelo Bartolotti.

PROGRAM

VIVA VIVALDI!
Arior, kantater och triosonater av den Venetianske mästaren Antonio Vivaldi.

Maria Keohane, sopran
Fredrik From, violin
Hannah Tibell, violin
Judith-Maria Blomsterberg, cello
Fredrik Bock, luta

PERIOD
12-17 feb 2019

KONSERTLÄNGD
2 x ca 45 min

PRIS
18.500 kr exkl. moms

PROGRAM

BAROCKA KURIOSITETER
Galenskap, Urverk, Posthorn, Fåglar …
Berättande kammarmusik från 16- och 17-talen med musik av bl. a. Vivaldi, Biber och Schmelzer.

Fredrik From, violin
Hannah Tibell, violin
Judith-Maria Blomsterberg, cello
Fredrik Bock, luta

PERIOD
enl. ök

KONSERTLÄNGD
2 x ca 45 min

PRIS
14.000 kr exkl. moms

PRESSBILD  FÖR PROGRAMMET VIVA VIVALDI!
För tryck
(foto: Gustaf Johansson)
För webb
(foto: Gustaf Johansson)

PRESSBILD FÖR PROGRAMMET BAROCKA KURIOSITETER
För tryck
(foto: Gustaf Johansson)
För webb
(foto: Gustaf Johansson)