Ung & Lovande

Tävling för kammarmusikensembler

Ung & lovande bild

 

Ung & Lovande är en tävling för kammarmusikensembler som arrangeras vartannat år av Kammarmusikförbundet i samarbete med Musik i Syd och Västmanlandsmusiken med stöd av Kulturrådet. Vid fem konserter framträder de uttagna ensemblerna införförbundets medlemsföreningar, en jury och andra som har intresse av att engagera unga musiker. 

 

Bild på kvartetten Gong

Vinnare av Ung & Lovande 2015 är Gong

”Ett starkt musikaliskt hantverk i kombination med en lyhörd klangbehandling. En tät och lekfull kommunikation i ett utmanande och spännande konsertprogram”.

 

Så lät motiveringen när GONG utropades som vinnare av tävlingen Ung & Lovande i april 2015. I samarbete med Kammarmusikförbundet, Kulturrådet och Västmanlandsmusiken erbjuder vi nu er att vara med på vinnarturnén som kommer att ta dem runt i Sverige.

 

GONG består av fyra unga slagverkare – Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist. De möttes när de studerade på Musikkonservatoriet i Falun 2010. Våren 2011 gjorde ensemblen sin första turné och sommaren 2011 arbetade de på Stockholms Konserthus som Unga Sommarmusiker och gav då 43 kortare konserter. När medlemmarna utexaminerades från Musikkonservatoriet i Falun sökte sig alla fyra söderut. Johan och Frans började studera på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn medan Malin och Petter började studera på Musikhögskolan i Malmö. Nu studerar även Johan och Frans på Musikhögskolan i Malmö och alla fyra samarbetar tätt. Johan både arrangerar och skriver originalmusik för ensemblen.

 

GONG har gett konserter på flera olika scener och kammarmusikfestivaler i Sverige; bland annat i Grünewaldsalen, Forshaga Kammarmusikdagar, Saxå Kammarmusikfestival och Barocksalen på Historiska museet i Stockholm. Hösten 2015 gav de också en masterclass på Musikhögskolan Ingesund.

 

GONG spelar ett program för alla lyssnare genom att tolka Bach, Tjajkovskij, Reich och Sjostakovitj, med de mjuka klangerna av marimba, vibrafon, xylofon och diverse andra slagverksinstrument. De visar även prov på teknisk och rytmisk briljans i fartfyllda nummer med inspiration från bland annat jazz och flamenco.

 

Ung & Lovande är en tävling för kammarmusikensembler som arrangeras vartannat år av Kammarmusikförbundet i samarbete med Musik i Syd, Västmanlandsmusiken och Kulturrådet.

GONG spelar musik av P Tjajkovskij, S Reich, J S Bach, D Sjostakovitj och nya verk av Johan Söderholm.

För bokningar av Gong, beställ senast 30 april 2016

 

Pris: 12.000 kr exkl. moms.

Kontakt: Ulrika Gunnarsson, producent Musik i Syd 070-920 58 19, ulrika.gunnarsson@musikisyd.se  

Info om bokningen: GONG bör helst ha en scenyta om 5×3 meter. Och gärna inlast utan trappor, om möjligt. Programlängd ca 45 min – paus – ca 35 min.

BLÄDDRA I SOMMARNUMRET!

musikisydchannel.se
Prenumerera på
våra nyhetsbrev
Musik i Syd i media
Miriam Aïda hedrar David Bowie med ny skiva och turné

Pressmeddelande * Aug 16, 2018 13:56 CEST Miriam Aïdas släpper nya albumet LOVING THE ALIEN…

Långfilmsdokumentär om Gudrun Schyman på Kulturkvarteret 21 augusti

Pressmeddelande * Aug 16, 2018 12:04 CEST 21 augusti visas filmen GUDRUN - konsten att…