Ruby Hughes, Mime Yamahiro-Brinkmann & Jonas Nordberg

HEROINES OF LOVE AND LOSS

För Ruby Hughes har musik från 1500- och 1600-talet alltid fascinerat, och då särskilt den intima och avslöjande kammarmusiken. Kärlek och förlust var teman som låg dåtidens poeter och tonsättare varmt om hjärtat. Den kvinnliga rösten har genom historien spelat en avgörande roll, just genom sin stora uttrycksfullhet – kvidande, tröstande, genomträngande. Men det var först under 1500-talet, i samband med den italienska operans födelse, som den fick vingar och lyfte till både högre höjder och musikalisk betydelse.

Ruby Hughes är en enastående engelsk vokalmusiker som specialiserat sig på den tidiga musiken, även om hon med stor framgång också sjunger Schubert och Mahler. Hon har tidigare samarbetat med bland annat Musica Vitae i flera olika program, samt gjort ”Heroines of Love and Loss” på turné både i Sverige och utomlands.

Mime Yamahiro-Brinkmann är uppvuxen i ett hem fyllt med musik, varför yrket som musiker blev självklart. Efter examen vid Toho gakuen School of Music i Tokyo, följde studier för Jaap ter Linden på Konservatoriet i Haag. Sedan studierna har Mime arbetat med de främsta barockensemblerna, t. ex. La Petite Bande, Bach Collegium Japan och på Drottningholms Slottsteater.

Jonas Nordberg tillhör den nya generationen av spännande musiker inom området knäppinstrument. Jonas har fått sin utbildning vid Mozarteum i Salzburg. Hans repertoar sträcker sig från renässansens lutmusik till den nyaste musikens upplevelser och upptäckter i ljudlandskapet.

MEDVERKANDE
Ruby Hughes, sopran
Mime Yamahiro-Brinkmann, barockcello
Jonas Nordberg, teorb, luta och ärkeluta

PERIOD
13-20 okt 2019

PROGRAM
Giovanni Kapsberger
Henry Purcell
Antonio Vivaldi
John Bennett
Barbara Strozzi
Alessandro Piccinini
Claudia Sessa
Francesca Caccini
Lucrezia Vizzana

KONSERTLÄNGD

40 + 35 min

PRIS
17.000 kr exkl.moms