Operabyrån

BARBARA STROZZI 400 ÅR

2019 firar Operabyrån 400-årsjubileet av Barbara Strozzis födelse med en rungande jubileumskonsert. Det blir en fest deluxe med dramatiska kantater, smäktande duetter och virtuos instrumentalmusik av Strozzi och hennes samtida tonsättarkollegor, framfört av några av landets mest eftertraktade barockspecialister!

Strozzi var en av de mest betydelsefulla tonsättarna i 1600-talets Italien, samtida med Monteverdi, och en av de som gav ut mest musik. Hon kallades “La virtousissima cantatrice”, den supervirtuosa sångerskan, och växte upp bland Venedigs kulturella elit där hon umgicks med filosofer, författare och poeter, och diskuterade meningen med livet, kärleken och musiken. Ett motsägelsefullt och spännande livsöde presenteras i denna jubileumskonsert. Allt ramas in av en modern dansare som i symbios med musiker och sångare skapar en poetisk helhet.

Operabyrån turnerar nationellt och internationellt med operaföreställningar och sceniska konserter. De konstnärliga ledarna sopranen Christina Larsson Malmberg och barockviolinisten Catalina Langborn knyter färgstarka och kreativa konstnärer till sig i olika sceniska projekt med ambitionen att bryta hierarkier och beröra på djupet. Sedan 2018 har de ett flerårigt samarbete med Konserthuset Stockholm där den röda tråden är musik av kvinnor.

”Harmoniska klanger är själens språk och hjärtats instrument”
Barbara Strozzi

MEDVERKANDE
Christina Larsson Malmberg, sopran
Martin Vanberg, tenor
Catalina Langborn, barockviolin
Mime Yamahiro-Brinkmann, barockcello
Jonas Nordberg, lutor
Mariangiola Martello, cembalo
Clara Björck, modern dans

PERIOD
20-27 okt 2019

PROGRAM
Dario Castello
Sonata Seconda
Barbara Strozzi
Mentita
Strozzi
Lilla crudele ad onta d’amore
Girolamo Frescobaldi
Toccata
Barbara Strozzi
L’Amante Secreta (Voglio morire)
Giovanni Girolamo Kapsberger
Toccata prima
Barbara Strozzi
Sete pur fastidioso
-paus-
Barbara Strozzi
Merce di voi
Domenico Gabrielli
Cellosonat
Barbara Strozzi
Sino alla morte
Antonio Bertali
Chiacona
Barbara Strozzi
Lagrime Mie

KONSERTLÄNGD
2 x 50 min

PRIS
19.000 kr exkl.moms

ÖVRIGT
Get in 3 h