När man drabbas av konserteffekten

louise hoffsten poserar framför en väggSå är den åter där. Det vi kallar vardag med den digra mötesagendan, besluten som ska fattas, verksamheter som ska planeras och genomföras. Men på veckans fjärde dag infinner sig något: Konserteffekten. Den jag fick uppleva gjorde att axlarna sjönk ned någon centimeter, pulsen minskade i tempo och ett uppfyllt leende dröjde sig kvar ända tills lampan släcktes strax innan midnatt.

Just denna gång var det Marc-André Hamelin och invigningen av Helsingborgs pianofestival som bidrog till mitt välbefinnande. Min vardag fick en annan klang och plötsligt kom idéerna och kreativiteten tillbaka.

I Älmhult fick 400 andra människor del av en annan konserteffekt när Louise Hoffsten och Musica Vitae skapade magi. Reaktionerna vittnar om både tårar och skratt. Och samhörighet.

Varje dag på året väntar en mängd konserteffekter på oss. I konsertsalar, kyrkor, skolor och lador runt om i hela vårt land.  Välbehövliga andningshål för oss i yrkeslivet, men också för barnen i skolan. Därför är jag extra glad över höstens uppsökande överraskningskonserter i skolan, precis som de sångcoacher som nu sprids ut i förskolan för att stärka barnens tillgång till sin röst.

Det finns fortfarande lika mycket på min agenda, men batteriet är nyladdat och med tillförsikt tittar jag i kalendern och ser att det inte är långt kvar till nästa laddningsställe!

 

 

Ta del av många av höstens konserter Musik i Syd Magasins höstnummer, och upplev konserteffekten själva!

omslagsbild föreställande Edda Magnason