Ulrika och Erland

Den svenska visskatten 

Följ med på en resa genom gamla skolsånger, vackra filmmelodier från 30- och 40-talen för att sedan vaggas genom svensk sommar i Evert Taubes värld. Den musikaliska kvaliteten är hög med gitarrspel och vacker stämsång i fokus. Ulrika och Erland har en aldrig sinande repertoar och kan vara så specifika att de endast spelar låtar från 1935 (eller 1945 … 1927…) och hålla 80-årskalas, vilket Svenska Kyrkan gjorde förra året. De jobbar med återkommande besök för att få kontinuitet och igenkännande, till exempel genom att efterlysa önskesånger till nästa speltillfälle.

 

Om Ulrika och Erland
Ulrika Gudmundsson Schönberger och Erland Mauritzon Schönberger har under tjugo års tid besökt äldre- och demensboende i de flesta kommuner inom Region Skåne. Visprogrammen de använder i sin verksamhet är noga utprovade för att stimulera och attrahera musikminnet hos de boende som kanske glömt mycket, men inte hur man dansar tango eller vilken film ”Tangokavaljeren” var med i. 

 

De senaste åren har de arbetat inom den palliativa vården på ett liknande sätt men med lite annat fokus. Önskningar letas fram ur minnet (med hjälp av ca 400 sånger i pärmarna) eller från Spotify och Youtube och framförs direkt, vid fikabordet eller vid sängkanten, med direktkontakt eller på avstånd via en öppen rumsdörr.

 

En videohälsning från Ulrika och Erland

  

 

MiV_logo

PROGRAM

Den svenska visskatten

KONTAKT

Ulrika Gudmundsson
Schönberger
0708-20 58 40
Ulrika.Gudmundsson
@musikisyd.se

MEDVERKANDE

Ulrika Gudmundsson
Schönberger, sång
Erland Mauritzon
Schönberger, gitarr och sång