Musica Vitae

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. Med konstnärlige ledaren Malin Broman i spetsen presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer och knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, dirigenter och tonsättare, världen över. Musica Vitae framträder på små och stora scener i Sverige och utomlands. 2018 turnerade orkestern till både Schweiz och Japan och orkesterns mångsidiga repertoar syns, hörs och recenseras regelbundet i både digital och tryckt media. Säsongen 19/20 firar Musica Vitae sitt 40-årsjubileum, något som kommer märkas i flera av konsertprogrammen. Missa inte chansen att gästas av Sveriges mest spännande kammarorkester!

För beställningar av Musica Vitae kontakta orkesterchef Andreas Lönnqvist andreas.lonnqvist@musicavitae.com tel 0706-43 91 20

26-29 september 2019

TENGSTRAND SPELAR BEETHOVEN

Per Tengstrand, piano och konstnärlig ledning

PRIS 18.000 kr exkl. moms

Växjös egen världspianist Per Tengstrand återvänder till hembygden med det verk som kanske mest symboliserar Beethovens konstnärskap, den dramatiska 3:e pianokonserten, skriven just när tonsättaren insåg att hans hörsel var på väg att försvinna … Som kontrast till den dramatiska pianokonserten bjuds också på fantastiskt vacker musik av bl.a. den brittiske romantikern Gerald Finzi. Han skrev ”Eclogue” 1920 som den långsamma satsen till en aldrig fullbordad pianokonsert och verket uruppfördes först efter tonsättarens död.

22-27 november 2019

RÖRELSE

Malin Broman, violin och konstnärlig ledning Noah Hellwig, koreografi och dans

PRIS 18.000 kr exkl. moms

Tillsammans med koreografen och dansaren Noah Hellwig utforskar Musica Vitae och Malin Broman rörelsens betydelse för den musikaliska upplevelsen. Orkestern koreograferas och utnyttjar rummets möjligheter i bl.a. ett specialskrivet verk av Britta Byström och ”Shinai” av Malin Bång. Dessutom dansar Noah Hellwig till musik av bl. a. François Couperin och Ástor Piazzolla.

12-17 december 2019

MUSIK I JULETID

Matilda Sterby, sopran

PRIS 15.000 kr exkl. moms

Det unga stjärnskottet Matilda Sterby, som gjorde succé med Musica Vitae på turné i Japan i oktober 2018, gästar orkestern för en stämningsfull konsert i juletid. Våra mest älskade julsånger blandas med mer okända pärlor; till exempel kan man höra engelsmannen Gerald Finzis sagolikt vackra kantat ”Dies Natale”.

16-19 januari 2020

BASENS PERSPEKTIV

Malin Broman, violin och konstnärlig ledning Robin Michael, cello

PRIS 18.000 kr exkl. moms

Robin Michael har framträtt med flera av världens främsta orkestrar och turnerat över hela världen. Tillsammans med Malin Broman har han valt ett program som sätter fokus på baslinjens betydelse för musiken. Det blir musik från barocken av bl. a. Bach och Purcell, och konserten avslutas med Beethovens stråkkvartett nr 14, som av många betraktas som den främsta stråkkvartetten någonsin. När Franz Schubert första gången hörde denna kvartett lär han ha sagt: ”vad finns det nu kvar för oss att skriva?”

27 februari-1 mars 2020

MUSIKEN OCH LIVET

Christian Lindberg, trombon och musikalisk ledning

PRIS 20.000 kr exkl. moms

För att fira orkesterns 40-årsjubileum har vi tillsammans med vår svenske världsstjärna Christian Lindberg satt ihop ett program som hyllar musiken och livet. Det blir en konsert för alttrombon av Lindberg själv och också musik av Jean Sibelius, Grażyna Bacewicz och Georg Philipp Telemann. Sedan avslutas konserten med uruppförandet av en födelsedagshyllning komponerad av Christian Lindberg: ”Musica Vitae” för trombon och stråkar.

23-28 april 2020

SÅNGER OCH SERENADER

Olle Persson, baryton

PRIS 17.000 kr exkl. moms

Med en av Sveriges mest framstående och älskade sångare som gäst presenterar Musica Vitae sånger från förr och nu, då sånger ur Allan Petterssons Barfotasånger samsas med lieder av Franz Schubert. På egen hand spelar orkestern Antonin Dvořáks älskade Stråkserenad som väl är bland det mest sångbara som skrivits och dessutom bjuder orkestern på en instrumental sång av Arvo Pärt.