Medlemmar i ensemblen

Ute Goedecke

Sång, barockviolin, blockflöjt, gotisk harpa, skalmeja

Foto: Richard Hansson

Ute Goedecke är främst inriktad på musik från medeltid och renässans. Hon är också verksam som lärare på musikkurser inom området tidig musik. På fritiden medverkar hon även i andra ensembler, bland annat i Laude Novella, som hon bildat tillsammans med Per Mattsson.

 

Studier: Musikhochschule i Detmold, Tyskland, med sång och blockflöjt som huvudämnen

 

Tommy Johansson

Luta, cister, mandora, vihuela de mano, renässansgitarr

 

Foto: Richard Hansson

Tommy Johanssons musikaliska inriktning är huvudsakligen renässans- och barockmusik. Han är även anlitad av andra ensembler i Europa, bland annat vid cd-inspelningar, till exempel för Naxos. Bland många andra ovanliga stränginstrument som Tommy Johansson trakterar kan nämnas, cister, pandora och orpharion.

 

Studier: Sweelinck Conservatorium i Amsterdam för Anthony Bailes.

 

Dario Losciale

Kontrabas, violone, basgamba

Foto: Richard Hansson

Dario Losciale är en allsidig kontrabasist med förmåga att spela såväl barockrepertoar som samtida musik. Sedan 2005 ingår Dario Losciale i Ensemble Mare Balticum, inte bara på kontrabas och violone utan även på basgamba. Bland mycket annat gör han enmansföreställningar för barn där han kombinerar berättande och musik, t.ex. Den fula ankungen och Jättar med nyskriven musik av Fredrik Persson resp. Rolf Sersam, på kontrabas.
Studier: Musikhögskolan i Stockholm

 

Per Mattsson

Tidiga stråkinstrument (barockfiol, medeltida fiddla, rebec, lira da braccio, marintrumpet), vevlira

Foto: Richard Hansson

Per Mattsson svarar även för idé och innehåll till Ensemble Mare Balticums olika medeltida musikproduktioner och fungerar som konstnärlig ledare för dessa. Han medverkar på fritiden även i andra ensembler, bland annat i Laude Novella, som han bildat tillsammans med Ute Goedecke.

 

Studier: Örebro Musikhögskola och Schola Cantorum i Basel

 

Fredrik Persson

Dulcian, skalmejor

Foto: Richard Hansson

Fredrik Persson har den klassiska musiken som grund i sitt musicerande och medverkar i en rad olika produktioner. Han anlitas också som kompositör och arrangör till olika produktioner hos Musik i Syd. Sedan 2005 ingår Fredrik i Ensemble Mare Balticum, där han spelar dulcian och skalmejor.

 

Studier: musikerlinjen (fagott) och arrangerings-/kompositionslinjen, Musikhögskolan i Malmö

 

Stefan Wikström

Trombon

Foto: Richard Hansson

Stefan Wikström spelar i många olika stilar, allt från medeltida musik till modern storbandsjazz. I Ensemble Mare Balticum spelar han trombon av renässanstyp. Förutom att spela trombon i olika konstellationer, för både barn och vuxna, så sjunger han också gärna i många av Musik i Syds produktioner.

 

Studier: musikerlinjen, Musikhögskolan i Malmö.