Kommunikatör/marknads-
förare till Musica Vitae

50%, med placering i Växjö

 

Vi söker en kommunikatör för vår stråkorkester Musica Vitae! Som kommunikatör ingår du i teamet som arbetar med orkestern –  här finns ytterligare en kommunikatör, en produktionsassistent och orkesterchefen, som också blir din chef. Du ingår även i en större grupp kommunikatörer, placerade inom olika verksamhetsområden vid våra kontor inom Musik i Syd.

 

Arbetsuppgifter

  • Tillsammans med teamet ta fram kommunikations- och konceptstrategier för Musica Vitae, både för enskilda konsertproduktioner och orkestern som sådan.
  • Att självständigt – men i samråd med orkesterchefen – arbeta med texter och presentationer för konserter, programblad, web, nyhetsbrev och liknande.
  • Med stöd i vår övergripande strategi för sociala medier utveckla en plan och ansvara för hur Musica Vitae blir synlig via Facebook, Instagram, YouTube m.fl.
  • Knyta kontakter, nätverka och marknadsföra konsertproduktioner mot olika typer av arrangörer och publik.

 

 

Vi söker dig som har…

  • utbildning inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande
  • goda kunskaper om musik – väl insatt i branschen och terminologin kring klassisk musik
  • grundläggande kunskaper i Adobe-programmen och administration av sociala medier
  • förmåga att tydliggöra budskap i tal och skrift, erfarenhet av textarbete

 

Som person är du är en ”verbal kreatör” – utåtriktad och innovativ, som tycker om att träffa beställare, arrangörer och samarbetspartners för att nätverka och förankra orkestern. Då vi har många projekt och arbetsuppgifter igång parallellt ställer arbetet stora krav både på eget ansvar och god samarbetsförmåga. Vi söker en person som är van att både jobba strategiskt långsiktigt och som spontant kan fånga upp det som händer runt orkestern. Arbetstid är till största delen dagtid, men du behöver även ibland följa ensemblens arrangemang även under kvällstid och helger.

 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på halvtid, som inleds med sex månaders provanställning.

 

 

Ytterligare information

Orkesterchef Susanne Rydén,
070-543 75 09

 

 

Musica Vitae är orkestern som tar livets musik till den enskilde lyssnaren. Med stringent elegans hanterar de 15 stråkarna konstmusikens alla världar. Här ryms barock och romantik likväl som modernism och samtida musik från olika genrer. 

 

Att lyssna till Musica Vitae är intimt och nära, storslaget och färgsprakande dramatiskt. Med konstnärlige ledaren Malin Broman i spetsen presenterar ensemblen okonventionella musikaliska kombinationer och knyter ständigt nya kontakter med ledande solister, dirigenter och tonsättare, världen över.

 

Musica Vitae framträder på små och stora scener i Sverige och utomlands. Internationellt har orkestern välkomnats varmt i bland annat Kina, USA, Grekland, Schweiz, Tyskland och Spanien. Orkesterns mångsidiga repertoar syns hörs och recenseras regelbundet i både digital och tryckt media.

Orkestern är en del av Musik i Syd.
www.musicavitae.com

 

 

 

 

Musik i Syd – den regionala musikinstitutionen i Skåne och Kronoberg – säkerställer genom produktion, förmedling och samordning ett professionellt musikliv av hög kvalitet i hela regionen. Musik i Syd är en av Sveriges största arbetsgivare för frilansmusiker. Samverkan sker med regionernas kommuner, arrangörer, regionala och lokala institutioner samt andra aktörer inom kulturområdet. Verksamheten för barn och unga är prioriterad. Läs mer på www.musikisyd.se

LÄS HÖSTENS NUMMER!

musikisydchannel.se
Prenumerera på
våra nyhetsbrev
Musik i Syd i media
Testlogg

Lorem ipsum

Högklassig pianostund vankas i kulturkvarteret

Fyra pianoslipade systrar skolade på C4-gymnasiet. Ytterligare prisförärade pianister från skolan. På lördag blir det…