Kamus String Quartet

The mysteries of life and death

Kamus String Quartet firar sitt 15-årsjubileum som en av Nordens mest prominenta ensembler, och fortsätter att förtjusa sin publik med sin kraftfulla och distinkta stämma. 2017 släppte kvartetten en ny cd, med efterföljande turné i Mexiko, Storbritannien, Belgien, Sverige och Nederländerna, inkluderande deras debut på anrika Concertgebouw i Amsterdam. Den nya cd:n, med världspremiären av Esa-Pekka Salonens stråkkvartett Homunculus, var efterföljare till det prisade albumet Different Voices, som av Yle fick priset för bästa klassiska album 2016.

Kamus har, som en av de drivande musikaliska krafterna i finskt musikliv, utvecklat nya vägar att presentera kammarmusik genom den uppmärksammade konsertserien TeemaHelsinki. De har även sjösatt ett projekt som arbetar för att stärka musiklivet i de mer avlägsna delarna av Finland.

I en spännande mix blandas två av kvartettrepertoarens portalverk med ett färskt tillskott, i form av den amerikanska kompositören Missy Mazzolis ”Death Valley Junction”. Tillsammans med en Mozart i högform och Schuberts monumentala ”Döden och flickan” bildar Mazzolis stycke ett program med en vacker, högintressant och genomtänkt programsättning, typisk för Kamuskvartetten.

MEDVERKANDE
Terhi Paldanius, violin
Jukka Untamala, violin
Jussi Tuhkanen, viola
Petja Kainulainen, cello

PERIOD
13-21 okt 2018

PROGRAM
Missy Mazzoli
Death Valley Junction
W.A. Mozart
Stråkkvartett D-dur KV 575
-paus-
Franz Schubert
Stråkkvartett d-moll
D810 “Döden och flickan”

KONSERTLÄNGD
35 + 45 min

PRIS
21.000 kr exkl. moms

PRESSBILD
För tryck
För webb