Webbild av programmet Dagen Svalnar

Stina Ekblad med kammartrio

Dagen svalnar

Det blir en litterär och musikalisk salong när den folkkära skådespelaren Stina Ekblad läser och sjunger Edith Södergran tillsammans med en kammartrio ledd av gitarristen David Härenstam. Programmet har mottagits med stor framgång runt om i Sverige.

 

Stina Ekblad är en av sin generations främsta skådespelare. Hon Guldbagge-belönades för sina insatser i Bo Widerbergs Ormens väg på hälleberget samt i Mai Zetterlings Amorosa. Hon har under årens lopp medverkat i mängder av kritikerrosade föreställningar, långfilmer och tv-produktioner. Stina anlitas ofta som uppläsare och recitatör av lyrik och melodramer och samarbetar gärna med olika orkestrar och musiker. 1994 sammanställde hon en cd-skiva med dikter av Edith Södergran. Under 2016 är Stina bland annat aktuell i Mats Eks rosade uppsättning på Dramaten av Mobergs Utvandrarna där hon har huvudrollen som Kristina.

 

Gitarristen David Härenstam har medverkat på ett flertal inspelningar med ett stort antal musiker – från klassiska pianisten Bengt Forsberg till världsmusikartisten Seruwagi. Han har turnerat i Europa och Australien som solist och i olika ensembler. David har spelat in sju skivor i eget namn som prisats av internationell press. Han har också spelat i teatersammanhang och under perioder varit anställd som musiker på både Stockholms Stadsteater och Dramaten för att ackompanjera artister som exempelvis Rikard Wolff och Dan Ekborg.

 

Peter Fridholm har verkat som soloflöjtist vid bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester och Chamber Orchestra of Europe. Han innehar numera tjänsten som soloflöjtist i Kungliga Hovkapellet. Peter har haft ett stort antal solistuppdrag och turnéer genom åren och blivit utsedd till Artist In Residence vid Centre Of Fine Arts i Banff, Kanada.

 

Kontrabasisten Lauri Antila är en väletablerad frilansmusiker som spelar både klassiskt, jazz, folk- och världsmusik och har ofta spelat med olika sångsolister. Lauri har skrivit och spelat mycket teatermusik och musik för modern dans och har turnerat över i stort sett hela Europa med olika grupper och projekt.

MEDVERKANDE
Stina Ekblad, recitation och sång
David Härenstam,gitarr
Peter Fridholm, tvärflöjt
Lauri Antila, kontrabas

PERIOD
1-5 och 11-12 sept 2016

PROGRAM 
Wilhelm Peterson-Berger, Johan Helmich Roman, Anders Nilsson, Erland von Koch, Hugo Alfvén, Staffan Storm, Gunnar Edander och Rune Andersson. De tonsatta dikterna i programmet Dagen Svalnar är komponerade av Gunnar Edander och arrangerade av David Härenstam.

KONSERTLÄNGD
ca 50+40 min

PRIS
14.000 kr exkl. moms

PRESSBILDER
Stina Ekblad
För tryck

David Härenstam 
För tryck
(foto Barbro Vivien)

Peter Fridholm
För tryck

Lauri Antila
För tryck