Webbild av Kungsbacka Piano Trio

Kungsbacka Piano Trio

En av Europas bästa pianotrior

Kungsbacka Piano Trio, som bildades 1997, har vunnit erkännande som en av de mest framträdande ensemblerna i sin generation och gjort en blomstrande internationell karriär. Sedan de vann första pris i Melbourne International Chamber Music Competition har trion framträtt vid ledande festivaler och i de mest betydande konsertsalarna i Europa och på många andra håll runt om i världen.

 

Under 2003 deltog de i konsertserien Rising Stars och debuterade i bland annat New York, Amsterdam, Wien, Salzburg, Bryssel och Aten. Trion blev inbjuden som New Generation Artists av BBC Radio 3 och har sedan dess gjort många radioframträdanden, bland annat konserter från Wigmore Hall och Bridgewater Hall samt från festivalerna i London, Edinburgh och Cheltenham. Tillsammans med BBC Scottish Symphony Orchestra har de spelat in Beethovens Trippelkonsert. Bland deras andra inspelningar kan nämnas verk av Rehnqvist på skivmärket BIS och trior av Schubert, Fauré, Mozart och Haydn för NAXOS.

 

Kungsbacka Piano Trio gav sin första konsert någonsin i Kungsbacka, därav namnet. Där och i Varberg arrangerar de också en årlig festival – Change – nu inne på sitt 15:e år. I november 2008 mottog trion Musikaliska Akademiens prestigefyllda Interpretpris ur Kronprinsessan Victorias hand.

MEDVERKANDE
Malin Broman, violin
Jesper Svedberg, cello
Simon Crawford-Phillips, piano

PERIOD 
20-26 nov 2016

PROGRAM
Lili Boulanger
D’un soir triste

Maurice Ravel
Pianotrio i a-moll

Arvo Pärt
Mozart-Adagio

Franz Schubert
Pianotrio nr. 1 i Bb-dur,
op. 99, D. 898

KONSERTLÄNGD
2 x ca 45 min

PRIS 
18.000 kr exkl. moms

PRESSBILD
För tryck
(foto Hanya Chlala/ArenaPAL)