Webbild GONG

GONG

Ung & Lovande-vinnare 2015

”Ett starkt musikaliskt hantverk i kombination med en lyhörd klangbehandling. En tät och lekfull kommunikation i ett utmanande och spännande konsertprogram”.

Så lät motiveringen när GONG utropades som vinnare av tävlingen Ung & Lovande i april 2015. I samarbete med Kammarmusikförbundet, Kulturrådet och Västmanlandsmusiken erbjuder vi nu er att vara med på vinnarturnén som kommer att ta dem runt i Sverige.

 

GONG består av fyra unga slagverkare – Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist. De möttes när de studerade på Musikkonservatoriet i Falun 2010. Våren 2011 gjorde ensemblen sin första turné och sommaren 2011 arbetade de på Stockholms Konserthus som Unga Sommarmusiker och gav då 43 kortare konserter. När medlemmarna utexaminerades från Musikkonservatoriet i Falun sökte sig alla fyra söderut. Johan och Frans började studera på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn medan Malin och Petter började studera på Musikhögskolan i Malmö. Nu studerar även Johan och Frans på Musikhögskolan i Malmö och alla fyra samarbetar tätt. Johan både arrangerar och skriver originalmusik för ensemblen.

 

GONG har gett konserter på flera olika scener och kammarmusikfestivaler i Sverige; bland annat i Grünewaldsalen, Forshaga Kammarmusikdagar, Saxå Kammarmusikfestival och Barocksalen på Historiska museet i Stockholm. Hösten 2015 gav de också en masterclass på Musikhögskolan Ingesund.

 

GONG spelar ett program för alla lyssnare genom att tolka Bach, Tjajkovskij, Reich och Sjostakovitj, med de mjuka klangerna av marimba, vibrafon, xylofon och diverse andra slagverksinstrument. De visar även prov på teknisk och rytmisk briljans i fartfyllda nummer med inspiration från bland annat jazz och flamenco.

 

Ung & Lovande är en tävling för kammarmusikensembler som arrangeras vartannat år av Kammarmusikförbundet i samarbete med Musik i Syd, Västmanlandsmusiken och Kulturrådet.

PERIOD
16-23 okt 2016

PROGRAM 
Pjotr Tjajkovskij, Steve Reich, Johann Sebastian Bach, Dmitrij Sjostakovitj och Johan Söderholm

KONSERTLÄNGD
ca 45 + 40 min

PRIS 
12.000 kr exkl. moms

ÖVRIGT 
scenyta 5x3 m
GONG håller gärna workshops.
Kontakta producent för pris.

PRESSBILD
För tryck
(foto Jonas Bilberg)