Familjelördag

Under hösten arrangerar vi tre Familjelördagar på Kulturkvarteret! Här hittar ni en massa roliga programpunkter som: sagor, lekar, pyssel, bokbytarbord, familjekör och annat kul.

Dagens Program i miniformat:

11.00–15.00 Vinterpyssel med Malin i Kilen
11.00–14.00 Tipsrunda
11.15 – Magi i Bokskogen | Bokskogen
12.00 – Lilla Salen | Lalla loss med Lisa Löfqvist
13.00 – Lettering med julfokus med Lise Hellström | GH-rummet
14.00 – Okotari jakatar – härifrån och dit | Lilla Salen

 

Kl 11.15 Bokskogen | Magi i Bokskogen 

Vi längtar efter snö och vinter! I Bokskogen möter vi Memmo och Mysen som också väntar och väntar. Och plötsligt en morgon är marken full av vita kristaller och äntligen kan de åka på isen och göra snögubbar. Hoppas det aldrig smälter!

Vi berättar ljud- och ljussagor för barn från 3 år.

Föranmälan till Kristianstads stadsbibliotek, 044-13 67 10 eller biblioteket@kristianstad.se. Drop in i mån av plats.

Kl 12.00 Lilla Salen | Familjekör – Lalla loss med Lisa Löfqvist

Varmt välkomna till vår Familjekör – här får barnen utforska sina röster tillsammans med Lisa. I sångstunden Lalla loss med Lisa kommer vi utforskar hur rösten kan användas som ett instrument. ”Hur låter din röst? Min låter såhär!” Hur klingar det när man är glad och klingar det när man är ledsen? Barnen får utforska hur den egna rösten kan fungera som instrument och hur man kan uttrycka både små och stora känslor med rösten. Kan barn sjunga opera? Och hur låter egentligen Lilla snigel i operaversion? Varför blir man så glad av att sjunga? Lalla loss med Lisa får du svar.

Lisa Löfqvist är operasångerska utbildad i Berlin och har frilansat inom sång sen 1997. Hon har medverkat i en mängd föreställningar vid Malmö Opera där hon varit en flitig gäst i kören genom åren. För närvarande vidareutbildar hon sig till musiklärare/sångpedagog på Musikhögskolan i Malmö.

Alla älskar Familjekören, men tyvärr har vi begränsat antal platser. Så passa på att föranmäla din familj redan idag. Vid avanmälan kontakta Emma Eriksson på mejl eller telefon: 0708–20 58 34, emma.eriksson@musikisyd.se

Kl 13.00 GH-rummet | Lettering med julfokus med Lise Hellström

Vi ritar våra egna julkort! Med hjälp av fina bokstavsformer och enklare illustrationer skapar vi julens finaste kort och julklappsetiketter med papper och penna. För barn och barn med vuxen.

Från 7 år. Begränsat antal platser.

Anmälan på tel. 044-136710 eller biblioteket@kristianstad.se, senast 23 november.

Kl 14.00 Lilla salen | Okotari jakatar – härifrån och dit

Okotari jakatar. Känner du rytmen i orden? Okotari jakatar är en gammal romsk barnvisa som har sjungits i generationer i familjen Nika och orden betyder ”härifrån till dit”. Häng med på en resa med hisnande energisk musik som inbjuder till fest, sång och dans – men där det också finns utrymme för lugn och vila.

En varm och lekfull musikupplevelse med syskonen Lelo och Manuela som generöst delar med sig av sin romska tradition och blandar den med musik från Sverige och andra länder. Välkommen till ett musikaliskt äventyr där du får lära dig sjunga på romani! Biljetterna hittar du här!

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.