Duo Ventus och Bjarke Mogensen

Danske Bjarke Mogensen skapade sig tidigt ett namn som en internationellt hyllad dragspelsvirtuos och en mångsidig musiker. 13 år gammal solodebuterade han med Münchens symfoniorkester i tysk TV.

Mogensen har fått flera internationella utmärkelser, mottagit det danska musikkritikerpriset, framfört kammarmusik i duo med violister som Gidon Kremer och Tatjana Masurenko och arbetat med orkestrar som bland andra Moscow Virtuosi, Kremerata Baltica, Danmarks Radios Symfoniorkester och Prags Radioorkester.

Hans repertoar är i det närmaste obegränsad, med en spännvidd från folkmusik och dragspelsklassiker via egna arrangemang och transkriptioner till helt nya verk.

Duo Ventus består av Louise Mogensen, klarinett och Michaela Hansen, flöjt. Den ingår i Danish Arts Foundations program ”The Young Artistic Elite” som stöder unga artister på högsta nivå. Duo Ventus har vunnit flera internationella prestigepriser och tilldelats några av de största danska talangpriserna, såsom Léonie Sonning Talent Prize och Carl Nielsen och Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Debuten ägde rum på The 9th Osaka International Chamber Music Competition i Japan 2017 och sedan dess har duon rest, spelat och framfört kammarmusik runt om i världen.

 

Ur programmet:

Dmitrij Sjostakovitj – “Five pieces for two violins and piano” i arr. för flöjt, klarinett och accordeon
Astor Piazzolla – ”Allegro Tangabile”

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår personuppgiftshantering. Läs mer om hur vi hanterar Cookies och personuppgifter här.