Denward & Hjorth – Skivsläpp

En mix av modern jazz med nordisk ton och svensk visa.

Med en intensitet som spänner från det intimt innerliga till kärvheten i ett vrål, sjunger Emma Denward sina texter så det verkligen känns. Emma och pianisten Magnus Hjorth har en mångårig historia av gemensamt låtskrivande, och de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba målande inpass för att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, den nordiska tonen och den svenska visan.

Emma Denward är en skånsk jazzsångerska, kompositör och lyriker. Hon har en magisterexamen från Musik Högskolan och undervisar i sång- och jazzsång på Fridhems folkhögskola. Under de senaste åren har Emma turnerat mycket i södra Sverige, bland annat på Ystad Sweden Jazz Festival och har en rad uppmärksammade skivsläpp bakom sig.

Magnus Hjort är en svensk jazzpianist verksam i Köpenhamn och som bl.a gått musikerutbildning på Rytmisk Musikkonservatorium. Han har medverkat på flera skivinspelningar, bland annat med den egna trion Magnus Hjorth Trio som också består av dansken Lasse Mørck (bas) och norrmannen Snorre Kirk (trummor).

Foto Szilvia Nagy

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.