De svenska Näktergalarna

Föreställningen ”De svenska Näktergalarna” är ett fiktivt möte mellan de två svenska operastjärnorna Jenny Lind och Christina Nilsson. Den berättar om de båda sångerskornas barndom, kärlekar och karriärer. De båda kom från svåra omständigheter men överlevde tack vare sina stora begåvningar, de reste över hela världen och blev väldigt förmögna och älskade, i en tid då kvinnor vare sig hade rösträtt eller var myndiga! De var dessutom väldigt generösa och delade med sig av sina tillgångar till både institutioner och människor som hade det svårt. De glömde aldrig sitt ursprung. Rollen som Otto Goldschmidt, Jenny Linds make, spelas av Eric Skarby.

Välkomna till denna musikaliska afton som bjuder på musik ur bland annat La Traviata, Sömngångerskan samt Trollflöjten. DivineOpera består av sopranerna Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson. Sedan 2007 har de framträtt som Divine på en mängd olika scener i Sverige och internationellt, bland annat på Allsång på Skansen, Kalle Moreaus med mera samt på Nobelfesten. Alltid med missionen att sprida opera till alla överallt! Läs gärna med om DivineOpera på divineopera.se Eric Skarby är utbildad konsertpianist som även har en bred erfarenhet av musikdramatiska föreställningar och musikaluppsättningar. Han är även verksam som kompositör, arrangör, dirigent, skådespelare och sångare.

Konserten inleds med ett samtal om Jenny Lind och Christina Nilsson mellan musikjournalisten Hanna Höglund och Ingela Tägil, sångerska och musikforskare.

 

Jenny Lind: Caroline Gentele

Christina Nilsson: Gabriella Lambert-Olsson

Otto Goldschmidt: Eric Skarby

Originalmanus: Cecilia Sidenbladh

Bearbetning av manus: Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson

Regiöga: Ingela Lund

Kostym: Gunilla Pettersson

 

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.